Herkese merhabalar ...yepyeni cıvıl cıvıl güneşli bir günden.nasılsınız arkadaşlar .yeni temam nasıl olmuş
Cahide ablamın temasında kullanıyorum artık onun temasını çok beğeniyordum. bir kaç blogger arkadaşımda okuduğuma göre artık blogspot tamamen açılmış .ben hala dns ayarlarıyla oynamadan giriyorum .yine yasak yazısı çıkar falan diye (içimize bir korku girmiş) :-)))yazma oyalarından sonra şöyle mis gibi bir enginer dolmasına ne dersiniz. enginarın çok besleyici bir sebze olduğunu hepimiz biliyoruz .faydalarını okumak için buraya
TIKK
bu lezzetli sebzenin tarifi içinse aşağıya buyurun.enginarın miktarını vermiyorum elinizde kaç enginar varsa onlarla yapabilirsiniz:
Malzemeler:
* enginar
* 1 kg bezelye
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* yarım demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
* sıvı yağ
Yapılışı:
* önce enginarların yaprakları temizlenir ve çanağı çıkarılır.
* içinin tüyleri de temizlendikten sonra limonlu tuzlu suya konur ki kararmasınlar.
* diğer taraftan bezelyeler ayıklanır havuçve patates küpküp doğranır.
* soğan da yemeklik doğrandıktan sonra düdüklü tencerede bir kaşık salça ile kavrulur.üzerine enginarlar hariç bütün malzemeler ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dk kavrulur
* enginarlar ters kapatılarak tencereye dizilir ve üzerini azıcık geçene kadar sıcak su ilave edilir ve düdklü tencerenin çubuğu indirildikten sonra kısık ateşte 12-13 dk pişirilir
* enginarlar dikkatli bir şekilde servis tabağına çıkarılır ve içine bezelyelerden doldurulur üstüne dereotu serperek servis yapılır.
Afiyet Olsun.........
not.ben enginarın yapraklarını da düdüklünün içine atıp pişirdim