Bal Parmak Tatlısı
17 Kasım 2011 Perşembe Category : balparmağın tarifi, balparmak, balparmak tatlısı, balparmak tatlısı nasıl yapılır, balparmak tatlısı tarifi, balparmak tatlısı tarşfleri, balparmak tatlısı yapumu, şerbetli tatlılar 13
" Ey israiloğulları,size verdiğim nimetleri hatırlayın
bana verdiğiniz sözü tutun ki,bende size verdiğim sözü tutayım ve sadece
benden korkun!
Rabbim bizi çok şükreden kullarından eylesin inşallah.arkadaşlar ayaları fazla açtığımın farkındayım .ama hep takipteyim.fırsat buldukça buraya uğramaya devam edeceğim.bu gün balparmak tatlısının tarifini vereceğim taaa ramazandan kalma bir tarif ben ancak yayınlamaya fırsat bulabildim...tarif pembe tatlardan
bal parmak tatlısı
Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 paket yumuşak margarin yada tereyağı
* yarım su bardağı şeker
* 4-4,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
* 4 su bardağı su
* 3,5 su bardağı toz şeker
* 1kaşık limon suyu
üzeri için:
* irmik
Yapılışı:
* öncelikle şeker ve su tencereye konur ve 10-15 dk kaynatılır,soğumaya bırakılır.
* tatlı için hamur malzemelerini birkapta karıştırın ve çok kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
* elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp parmak şekli verdikten sonra irmiğe bulayın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
* fırından çıkınca ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.şerbetini çekince servis yapın.
Afiyet Olsun....