Home > Mart 2010

Mart 2010

Mercimek çorbası

27 Mart 2010 Cumartesi Category : , , , , 1

soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtan bir çorbadır mercimek çorbası birde limon ve acı biber olursa hmmmh çoğu insan bilir ama ben bilmeyenler olabilir diye düşünüp ekliyorum

malzemeler

1 su bardağı mercimek

1 adet patates

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

et suyu

2 yemek kaşığı salça

yarım su bardağı sıvı yağ

tuz

yapılışı

mercimkler ayıklanıp yıkanır ardından patates soğan havuç soyulup doğranır düdüklü tencereye konur et suyuda üzerine dökülür daha sonra düdüklü tencere kaynadıktan sonra 20 25 dk pişirilir pişen çorba blendırdan geçirilir bir taraftanda yağ ve salçası kavrulur tekrer kaynatılan çorbaya ilave edilir tuzu eklendikten sonra bir iki taşım daha kaynatılır.

AFİYET OLSUN

Sakızlı Muhallebi

26 Mart 2010 Cuma Category : , , , , 0

süt alınca canımız sütlü tatlı istedi benimde aklıma sakızlı muhallebi geldi çok lezzetli bir tatlı helede o içindeki sakız kokusu yokmu insanı alıp götürüyor vede birer tabak daha yemek isteği oluyor umarım sizde deneyince benimle aynı fikirde olursunuz...

malzemeler
6 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı margarin

yapılışı
un ve şekeri derin bir tencereye koyun üzerine 1 su bardağı sütü dökün şekeri ve unu iyice eritin sonra sütün kalanını ilave edin ocakta karıştırarak pişirin. piştikten sonra sakızları ve margarini ekleyip mikserle 3dk çırpın kaselere bölüştürün üzerine hindistancevizi serpip servis yapın
afiyet olsun

Tavuk Izgara

25 Mart 2010 Perşembe Category : , , , , 1

mangalda tavuk ızgarası yaptım ve çokta güzel oldu. bu tavuk ızgarasını sizinle birblogspot'çu olarak paylaşmayı düşündüm. sizde beğendiyseniz binimle yorumlarınızı paylaşın bekliyorum ....

malzemeler

1kg tavuk pirzola
bir tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarım soğan(rendelenmiş)
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
yapılışı
tavuklar bir kap içerisine konur ve güzelce yıkanır ve süzülür içine baharatlar, tuz ve soğan eklenir.1-2saat buzdolabında dinlendirilir pişirmeye yakın çıkarılırve mangal teline dizilir ateşte kızarana kadar pişirilir salata, cacık eşliğinde servis yapılır

Sucuklu Pırasa Yemeği

24 Mart 2010 Çarşamba Category : , , , , 0

çok sağlıklı bir besindir pırasa hemde pirinçlisi olursa vede içine sucuk girerse tadına doyulmaz biz çok sever vede çok tüketiriz hem yapılışıda çok basittir çoğu ev hanımı bilir.ama bilmeyenleri de düşünmek lazım

malzemeler

4 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates(orta boy)
yarım fincan pirinç
2-3dilim sucuk
1 çay kaşığı toz şeker
tuz+su
2-3yemek kaşığı zeytin yağ

yapılışı
pırasaları köklerini keselim,patatesi soyalım havuçları temizliyelim bol suda yıkayalım daha sonra ufak ufak doğrayalım.sucuklarıda doğrayıp ekleyelim tuzunu şekerini vede yağını katalım kısık ateşte pırasalar yumuşayan kadar kavuralım (bu arada kaşıkla karıştırmıyoruz çünkü pırasalar dağılır tencereyi sallıyoruz) sonra suyunu ve pirinçlerini koyalım pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirelim.

not:arzuya göre limon sıkıp servis yapılabilir.
not:yemek kısık ateşte pişerse daha lezzetli olur .

Yayla Çorbası

Category : , , , 0

çok lezzetli vede bir okadar sağlıklı bir çorbadır yayla çorbası, bizim favori çorbamızdır

çok bilinen bir çorba olmasına rağmen belki bilmeyenler olabilir,bilmeyen kalmasın diye eklemek istedim yapanlara şimdiden afiyet olsun....


malzemeler


1 su bardağı yoğurt

3,5 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

1 su bardağı şehriye

1 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı margarin(tereyağ)

10 bardak et yada tavuk suyu

tuz


yapılışı


tencereye çorbanın suyunu koyalım kaynamaya başlayınca şehriyeleri ve tuzunu ekleyelim öbür yandan yoğurt,yumurta,un ve sarımsakları blendırla iyice çırpalım şehriyeler pişince çorbanın suyundan terbiyenin içine bir iki kepçe koyup ılıştıralım tencereyede birçay bardağı soğuk su ilave edelim terbiyeyi hızla karıştırarak çorbaya dökelim bir yandanda tavaya koyduğumuz margarini ekleyelim yağı kızdıralım içine naneleri ekleyip hafiften yakalım kızgın yağı çorbanın üzerine dökelim bir iki taşım daha kaynatalım arzuya göre limon ile servis yapalım


not:çorbanın suyundaki yağ fazlaysa margarini daha az koyabilirsiniz

Tava Böreği

23 Mart 2010 Salı Category : , , , , , 0

bu böreği ailece çok severiz vede sık sık yaparım hem kolay hemde çok lezzetli herkese tavsiye ederim pişman olmazsınız;))



malzemeler



4 su bardağı un

su +tuz

arası için ne arzu ederseniz (ben peynirli yaptım)

sıvı yağ



yapılışı

öncelikle hamur malzemelerini yağ hariç karıştırıyoruz.yumuşak bir hamur elde ediyoruz.15dk dinlendiriyoruz.bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz dinlenen hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.onu oklava ile büyültüyoruz büyülttüğümüz hamura 3yemek kaşığı yağ döküyoruz heryerini güzelce yağlıyoruz ve hamuru hafiften çeke çeke rulo yapıyoruz.rulo yaptığımız hamuru yağı heryerine işlesin diye elimizle sıkıyoruz hamuru ortadan ikiye bölüp,2 yuvarlak yapıyoruz. daha sonra bu hamurları tavamızın büyüklüğünde merdane ile açıyoruz yağladığımız tavaya bir kat hamuru koyuyoruz arasına iç malzemesinden koyduktan sonra öbür katınıda koyuyoruz.ocakta pişiriyoruz bir tarafı pişen böreği öbür tarafına çevirirken tavayı hafiften yine yağlıyoruz kızarana kadar pişirip ayran yada sıcak çay eşliğinde ikram ediyoruz.

afiyet olsun...



Karnıbahar Kızartması

Category : , , , , 0

kızartma her ne kadar zararlı olsada tadı çok güzel olduğu için insanın canı bazen istiyor .işte size güzel bir tarif daha....

malzemeler
1 Adet karnıbahar (orta)
1 tane yumurta
2 yada 3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
su+tuz
yağ(kızartmak için)
yapılışı
karnıbaharları birbirinden ayırıp yıkayalım.bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım .hafif pişince ateşten alıp suyunu süzelim daha sonra öbür malzemeleri karıştırıp çok koyu yada çok sıvık olmayan bir hamur yapalım.bir tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım karnıbaharları hamura bulayıp kızgın yağda pişirelim.çok gelen yağını kağıt havluyla aldıralım üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapalım
Afiyet Olsun...
not: tarifimin resmi çalınmış maalesef eğer başka sitelerde de görürseniz bilin ki çalıntıdır.emek hırsızlarına hakkım haram olsun...

Un Helvası

Category : , , , , , 1

lezzet sarayı blogspot'tan siz değerli ziyaretçilerimize bir tarifte evde yaptığım un helvasını eklemek istedim.Umarım beğenirsiniz.Geçen gün aklıma geldi. ve un helvasının yanına muz doğrayıp koydum ve ikisini bir anda yemek kadar güzel bir şey yok sanırım.Şimdi gelelim un helvası tarifine.

Mlzemeler

1-Bir çay bardağı sıvı yağ

2-iki çay bardağı un

3-Üç buçuk çay bardağı şeker

4-Beş çay bardağı su

Yapılışı

Un ve yağı bir tencerenin içine koyuyoruz ve unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz.

Suyun içine şekeri döküp eritiyoruz bir başka tencerede

Hazırladığımız şerbeti bunun üzerine yavaş yavaş döküyoruz.

Suyunu çekmeye başlayıp üzeri göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp demlenmesi için 15 dk. bekletiyoruz.

Afiyet olsun...

Elmalı pratik pasta

Category : , , , , , 2


geçen akşam misafirlerim geldi geç haberim olunca bu pratik pastayı yaptım herkes çok beğendi. sıkışık zamanlarda kullanılacak çok basit bir tarif..
malzemeler
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket petit beure bisküvi
arası için
2 elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1,5 kepçe süt
yapılışı
öncelikle elmalar soyulur ve rendelenir üzerine şeker ilave edilip elmalar pişene kadar pişirilir
piştikten sonra tarçın ve süt eklenir (süt bisküviler ıslanabilsin diye)öbür taraftan un nişasta ve şeker
tençereye konur süt azar azar eklenir topaklanmaması için karıştırılır kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir
ve margarin eklenip mikserle eriyene kadar çırpılır
tepsiye bir kat bisküvi dizilir arasına elmalı karışım sürülür ikinci kat bisküvi dizilir ve üzerine kreme sürülür ve isteğe göre muz, fındık kırığı veya tarçın serpilerek süslenir


AFİYET OLSUN

Portakallı revani

Category : , , , , , , 1

dün annemlere gittim orada yedim bu tatlıyı annem sağ olsun evlatları geliyor diye yapmış ama tadı bir harikaydı.annecim eline sağlık ,yalnız akşam olduğundan resim iyi olmadı ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim..

malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

1 portakal

şerbet için

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

yarım limon

yapılışı

yumurta ve şeker derince bir kapta köpürene kadar çırpılır ardından ayrı bir kapta un,irmik ve kabartma tozu karıştırılır ve yumurtaların üzerine eklenip bidaha çırpılır portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkıp onlarıda karıştıralımyağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim isteğe göre kaymak veya kremşanti ile süsleyip servis yapalım



AFİYET OLSUN

Blogger tarafından desteklenmektedir.