Nefis ve hafif bir yaz pastası. Sizin oralarda hala sıcaksa eğer ki, sıcak olmasını beklemeye gerekte yok bence denemeye değer...
Meyveli Pasta tarifi:
pandispanya
• 1 yumurta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• Yarım çay bardağı yulaf kepeği
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Krema için
• 3 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı dolu dolu şeker
• 2 yemek kaşığı dolu dolu un
• 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı su
üst jölesi
• Yarım su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı nişasta( mısır)
• 2 tatlı kaşığı şeker
üzerine
• 1 adet iri incir
• 1 adet kırmızı erik
• Yarım şeftali
• 6-7 adet vişne
Meyvalı pasta yapılışı:
• Şeker ve yumurta çırpılır ve margarin eklenir, sıvı yağ eklenir çırpılır.
• Kalan malzemelerde eklenir ve yağlanıp unlanan 15 cm lik kalıba kek dökülür pişirilir.
• Krema malzemeleri de yumurta ve su hariç diğer malzemeler tencereye konur ve karıştırarak pişirilir. bir kasede yumurta ve su çırpılır ve kaynamaya başlayan muhallebiye hızla karıştırarak eklenir.
• Kek 15 cm lik kelepçeli kalıba konur. Üzerine pişirilen muhallebi dökülür.
• İnce ince dilimlenen meyveler kremanın üzerine dizilir.
• Vişne bir cezveye konur ve üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve kaynatılır.
• Yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı şeker eklenir ve bir çay kaşığı nişasta eklenir bir dk kaynatılır.
• Ilınan vişneler meyvelerin ortasına dökülür.
• Üstünün jölesi için de su, nişasta ve şeker ayrı bir tavada pişirilir. meyvelerin üzerine kaşık kaşık dökülür her yerine yayılır.
• Buzdolbına kaldırılan pasta birkaç saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.
• Dolapta bir gece beklerse daha güzel olacaktır unutmayınız.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...