Home > Eylül 2014

Eylül 2014

Taze Fasulye Yemeği (kavurmadan)

25 Eylül 2014 Perşembe Category : , , , , , , 2


Yazın en lezzetli besinlerinden birisi de taze fasulyedir. Daha önce hep kavurarak yaptığım taze fasulye yemeğini bu defa çiğden pişirdim ve bir fark göremedim. kavurarak pişirenlerdenseniz eğer taze fasulye tezgahlardan kalkmadan böyle de deneyin.

Taze fasulye yemeği

Malzemeler

• 1 kg taze fasulye
• 1 adet iri kuru soğan
• 2 adet iri domates
• 1 adet kırmızı salçalık biber
• 1 tatlı kaşığı tz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su

Taze fasulye yemeği yapılışı

• Taze fasulyeler temizlenir yıkanır. Düdüklü tencereye konur. Biber domates ve soğan doğranır fasulyelere eklenir.
• Tuz, şeker ve sıvı yağda konduktan sonra üzerine su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
• Tencerenin havası çıktıktan sonra düdüğü indirilir ve 25 dk pişirilir.
• Yanında bol soğanlı domates salatasıyla servis edilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Kırmızı Biber Kavurması

23 Eylül 2014 Salı Category : , , , , , 1


Sonbaharın nefis lezzeti kırmızı biber...
Biberlerin kabukları sizi rahatsız ediyorsa önce fırında közleyin daha sonra kavurun.

Kırmızı biber kavurması tarifi

Malzemeler

• 1 kg kırmızı biber
• Sıvı yağ
• Tuz
Üzerine
• Bol sarımsaklı yoğurt

Kırmızı biber kavurması yapılışı

• Kırmızı biberler temizlenir doğranır ve yıkanır.
pişirme kabına konur .
• Tuz ve yağı da eklendikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
• Servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra tencerenin dibinde kalan yağdan üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Çaylı Yulaflı Kek

20 Eylül 2014 Cumartesi Category : , , , , , , , 0


Çok lezzetli, yumuşacık sünger gibi bir dokusu olan kekti. Çok beğenildi.

Çaylı yulaflı kek

Malzemeler

• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
• 1 su bardağı demli çay
• 2 su bardağı un
• Yarım su bardağı yulaf kepeği
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Çaylı yulaflı kek yapılışı

• Yumurta ve şeker  köpük köpük olana kadar çırpılır. yağ ve çay eklenerek şöyle bir karıştırılır.
• un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir yulaf kepeği de ilave edildikten sonra ister tel çırpıcıyla ister mikserin en düşük seviyesinde malzemeler bütünleşene kadar çırpılır.
• Yağlanıp unlanan kek kalıbına dökülen hamur 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dk pişirilir. kürdan testi temiz çıkan kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

Afiyet olsu, şükrünüz bol olsun...

Meyveli Yaz Pastası

17 Eylül 2014 Çarşamba Category : , , , , , , , 2


Nefis ve hafif bir yaz pastası. Sizin oralarda hala sıcaksa eğer ki, sıcak olmasını beklemeye gerekte yok bence denemeye değer...

Meyveli Pasta tarifi:

pandispanya

• 1 yumurta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• Yarım çay bardağı yulaf kepeği
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema için

• 3 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı dolu dolu şeker
• 2 yemek kaşığı dolu dolu un
• 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı su



üst jölesi
• Yarım su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı nişasta( mısır)
• 2 tatlı kaşığı şeker

üzerine

• 1 adet iri incir
• 1 adet kırmızı erik
• Yarım şeftali
• 6-7 adet vişne



Meyvalı pasta yapılışı:

• Şeker ve yumurta çırpılır ve margarin eklenir, sıvı yağ eklenir çırpılır.
• Kalan malzemelerde eklenir ve yağlanıp unlanan 15 cm lik kalıba kek dökülür pişirilir.
• Krema malzemeleri de yumurta ve su hariç diğer malzemeler tencereye konur ve karıştırarak pişirilir. bir kasede yumurta ve su çırpılır ve kaynamaya başlayan muhallebiye hızla karıştırarak eklenir.
• Kek 15 cm lik kelepçeli kalıba konur. Üzerine pişirilen muhallebi dökülür.
• İnce ince dilimlenen meyveler kremanın üzerine dizilir.
• Vişne bir cezveye konur ve üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve kaynatılır.
• Yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı şeker eklenir ve bir çay kaşığı nişasta eklenir bir dk kaynatılır.
• Ilınan vişneler meyvelerin ortasına dökülür.
• Üstünün jölesi için de su, nişasta ve şeker ayrı bir tavada pişirilir. meyvelerin üzerine kaşık kaşık dökülür her yerine yayılır.
• Buzdolbına kaldırılan pasta birkaç saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.
• Dolapta bir gece beklerse daha güzel olacaktır unutmayınız.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Blogger tarafından desteklenmektedir.