Tavuk İçli, Mayalı Hamur Kızartması (mafiş)
14 Mayıs 2012 Pazartesi Category : hamur işleri, hamur kızartması.hamur kızartması tarifi, mafiş tarifi, mayalı hamur kızartması tarifi, mayalı mafiş, tavuklu hamur kızartması tarifi, tavuklu mafiş tarifi 12
çok lezzetli bir tarifle karşınızdayım bugün.bence hemen deneyin derim pişman olmayacaksınız....
*******
Mayalı hamur kızartması tarifi:
Malzemeler:
* 1 yumurta
* 1su bardağı yoğurt (sulu)
* göz kararı un (orta sertlikte bir hamur olacak)
* tuz
* 1yemek kaşığı pak maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su
İç Malzemesi:
* 350 gr kadar tavuk eti
* yarım demet taze soğan
* tuz
Kızartmak için:
* sıvı yağ
Yapılışı:
*öncelikle ılık suyun içine kuru maya ve şeker konur 10-15 dk beklenir maya kabarırken hamur teknesine
hamur malzemeleri konur,ortası havuz gibi açılır.maya oraya dökülür ve ortadan dışa doğru hamur yoğrulmaya başlanır eğer hamur sert oluyorsa ılık su ile yumuşatılır.
* hamur üzeri streç film yada temiz bir poşetle kapatılarak bir saat mayalandırılır.
* hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır.
* tavukları iki çeşit olarak kullanabilirsiniz.
* 1.kullanım şekli;tavukları haşlayıp küçük küçük doğrayabilirsiniz yada çiğ olarak küçük küçük doğrayıp yağda kavura bilirsiniz (ben haşladım çok güzel oldu)
* eti istediğiniz şekilde hazırlayıp içine taze soğanları doğrayın tuzunu atın ve kenarda bekletin.
* kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın .
* merdaneyle oval şekilde açın iç malzemesinden koyup hamuru ikiye katlayın kenarlarını bastırın açılmasın.
* tavaya koyduğunuz kızgın yağa hamurları atın arkalı önlü olarak kızartın.
* çay, ayran yada yaz geliyor karpuz kavun eşliğinde servis yapın
Afiyet Olsun.....