Doğum Günü Pastası
19 Mart 2014 Çarşamba Category : doğum günü pastaları tarifleri, doğum günü pastası, doğum günü pastası tarifi, doğum günü pastası tarifleri, nefis doğum günü pastası, pastalar 1
Herkesin beğendiği nefis bir doğum günü pastası tarifi...
Doğum günü pastası tarifi
Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 5 yumurta
• 4 türk kahvesi fincanı şeker
• 5 türk kahvesi fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Ara kreması için:
• 3 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
Üzerine:
• 1 paket hazır pasta kreması
• Yada 2 poşet krem şanti
• Paketi üstünde yazdığı miktarda süt
Doğum günü pastasının yapılışı:
• Pandispanya için şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.ardından bir kabın içine elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya üç seferde çırparak hamura karıştırılır.
• Hamur yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür sert bir zemin üstüne tepsi yavaşça bir iki kere vurulur içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
• 175 derecede pişirilir. ilk yirmi dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
• Ara kreması için şeker ve yumurta tencereye konur ve bir kaç dakika çırpılır.
• Un ve nişasta eklenir tekrar çırpılır. Süt eklendikten sonra ocağa alınan tenceredeki malzemeler karıştırılarak pişirilir.
• Pişen pandispanya soğumaya başlayınca enine ikiye bölünür.
• Bir su bardağı süt yada şekerli suyun yarısı ile ilk pandispanya katı ıslatılır, ara kreması sürülür ve ikinci pandispanya üzerine kapatılır.
• Hazırlanan şerbet ile ikinci kat pandispanya da ıslatıldıktan sonra önceden hazırladığınız üst kreması da üzerine sıvanır düzeltilir ve dilenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır.
• 2-3 saat buz dolabında bekleyen pasta servise hazırdır.( pasta dolapta bir gece beklerse ertesi güne tadı ikiye katlanıyor buda bir püf noktası)
Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...