Karnabahar Kızartması ( haşlamadan)
Posted on 6 Kasım 2012 Salı
|
13 Comments
Herkese merhabalar...bugün yapmış olduğum karnabahar kızartmasını haşlamadan yaptım.Çok lezzetli oldu ve vitaminleri de içinde kaldı ,ben bu yemeği ölçü kullanarak yapmadım sizler karnabaharınızın büyüklüğüne göre ölçülerinizi ayarlayın ...Bakalım nasıl yapmışım...
••••••••••••••••••••
Karnabahar kızartması yapılışı:
Malzemeler:
•1 adet küçük karnabahar
•Bir kase kadar mısır unu
•Tuz
•Kimyon
•Kekik
•Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
•Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır.bir kap içerisinde mısır unu,tuz,kimyon ve kekikle iyice karıştırılır.
•Kızdırılmış yağın içine konur orta ateşte kızartılır.üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür sıcak servis yapılır....
Afiyet Olsun...
Bunlara da bakmak ister misiniz?
kabak köftesi
mantarlı tavuk
sebzeli enginar dolması
havuçlu tavuk yemeği
kıymalı karnabahar yemeği
karnabahar kızartması
••••••••••••••••••••
Karnabahar kızartması yapılışı:
Malzemeler:
•1 adet küçük karnabahar
•Bir kase kadar mısır unu
•Tuz
•Kimyon
•Kekik
•Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
•Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır.bir kap içerisinde mısır unu,tuz,kimyon ve kekikle iyice karıştırılır.
•Kızdırılmış yağın içine konur orta ateşte kızartılır.üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür sıcak servis yapılır....
Afiyet Olsun...
Bunlara da bakmak ister misiniz?
kabak köftesi
mantarlı tavuk
sebzeli enginar dolması
havuçlu tavuk yemeği
kıymalı karnabahar yemeği
karnabahar kızartması
bunu mutlaka denicem:)
YanıtlaSilellerinize sağlık
iyiki yprum yapmışsn bana sitenle tanışma fırsatı buldum. tariflerine bayııldım. Bundan sonra gözümün öünündesin:)
YanıtlaSilelelrine sağlık :) haşlamadanda pişiyor ve dediğin gibi vitaminide kendine kalıyor off lezzetide cabası çok severim çok :)
YanıtlaSilBayılırım karnıbahara ama haşlamadan nasıl oluyor bilemedim.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilhaşlamadan hiç yapmadım denemek lazım kekikli de denememiştim..ama güzel olduğuna eminim zaten kış sebzelerinden en çok karnabaharı sevdiğim için her tarifine açığım ben bu sebzenin ..sağol ellerine sağlık
YanıtlaSilBloğunuza yeni geldim çok güzel .Hemen karnıbahar alıp denemem lazım ellerinize sağlık .Sevgiler.
YanıtlaSilben çok severim ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izeyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)
http://suslupuslublog.blogspot.com/
aaaa bende demin eve girer girmez kokusunu aldim :) annemde yapmis bugün fakat annem önce karnabaharlari yumurtaya bandirip öyle kizartiyor.Harika lezetli oluyor ama malesef yigemiyorum kalorisi yüzünden :(( seninde ellerine saglik
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Çok severim çookkkkk
YanıtlaSilhaşlamadan hiç yapmamıştım b daha iyi sağol canım paylaşım için
YanıtlaSilŞimdi yaptım çok güzel oldu :)
YanıtlaSilYumurta yok mu tarifte
YanıtlaSilYumurta yok mu tarifte
YanıtlaSil