Home > Ağustos 2013

Ağustos 2013

Şeftalili Etimek Tatlısı

24 Ağustos 2013 Cumartesi Category : , , , , , 2

Bismillahirrahmanirrahim
Yaz için serinletici bir tatlı daha yayınlıyorum. serin, hafif ve mayhoş bir tadı var şeftali içine değişiklik kattı.
Bence denemeye değer...

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI
MALZEMELERİ:

• 12 adet etimek
• 1 su bardağı şeker
• 1  su bardağı su

ETİMEK TATLISININ KREMASI:

• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı şeker
• 3,5 su bardağı süt
• 1 adet damla sakızlı falım

• 2 adet şeftali
• yarım su bardağı su
• 5 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı nişasta
üzerine:
• 2 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:
• Etimeklet orta boy kare borcama sıralanır.
• şeker tavaya konur kısık ateşte eriyene kadar beklenir, eriyen şeker karamel rengini alınca su dökülür.
• kaynayıp şeker eriyene kadar karıştırılır. eriyince  etimeklerin üzerine dökülür.
• krema için sakız hariç bütün malzemeler tencereye konur. kaynayana kadar karıştırılarak pişirilirpişen krema etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülür.
• şeftaliler kabukları soyulur ve rendelenir  üzerine yarım bardak su ilave edilir şekeri de eklendikten sonra ocağa konur bir kaç dakika kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı nişasta iki üç kaşık kadar su ile açılır ve şeftalilere eklenir.
•bu kısımda ister şeftaliyi kremanın üzerine dökün isterseniz krem şantinin üzerine dökün ben kremanın üzerine döktüm krem şantiyi sürerken şeftali ve krem şanti birbirine girdi ☺
• krem şantiyi hazırlayın ve tatlının üzerine sürün dilediğiniz gibi süsleyin ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

Şeftalili Muhallebili Tatlı

17 Ağustos 2013 Cumartesi Category : , , , , , , , 2


 Yaz aylarının bu sıcak günlerinde hafif ve serinletici bir tatlıya kimse hayır diyemez.işte böyle bir tarif arıyorsanız bu nefis şeftalili tatlı size göre demektir. reçetemiz şöyle

ŞEFTALİLİ TATLININ MALZEMELERİ:
• 1 kg şeftali (olgun)
• 1 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı su

şeftalili tatlının kreması:
• 1paket krem şanti
• 2 yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı şeker
• 4 çorba kaşığı un
• 2 paket vanilya
• krema koyu olursa eğer süt ilavesiyle açılabilir. benimki biraz koyu olmuştu

ŞEFTALİLİ TATLININ YAPILIŞI:
• şeftalinin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin, bir tencereye alıp üzerine şekeri,su ve vanilyayı ekleyip kaynatın kaynayınca içine su ile açtığınız nişastayı ekleyin. ocaktan aldığınız şeftalileri soğutun.
• krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buz dolabına kaldırın.
• kalan krema malzemelerini tencereye alın karıştırarak pişirin eğer koyu olursa süt ekleyin
• kremayı soğutun tamamen soğuyunca içine dolapta beklettiğiniz krem şantiyi de ilave ederek mikserle bir kaç dk çırpın.
• krema ve şeftali püresini kase yada kuplara kat kat olacak şekilde ( bir kaşık şeftali bir kaşık krema şeklinde) koyun buz dolabında iyice soğuttuktan sonra ister dondurma eşliğinde ister sade olarak servis edebilirsiniz süslemesini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun....


Kalbura Bastı Tarifi

16 Ağustos 2013 Cuma Category : , , , , 0

Çok güzel bir kıvamı olan her şeyiyle tam bir tatlı bu tatlı, tarif portakal ağacından kesinlikle denemeye değer.

KALBURA BASTININ MALZEMELERİ:
• 1 paket yumuşak margarin
• 4 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu

şerbet için
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu

KALBURA BASTININ YAPILIŞI:
• ilk önce şerbet malzemelerini tencereye koyun 10 dk kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip soğumaya alın.
• hamur malzemelerini yoğurma kabına alın unu önce üç su bardağını eğer az gelirse kalanını azar azar ekleyerek yoğurun.
• yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kıvama gelince şekil verip tepsiye sıralayın.
• 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini dökün .
• şerbeti tamamen çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...

Blogger tarafından desteklenmektedir.