Şeftalili Muhallebili Tatlı
Posted on 17 Ağustos 2013 Cumartesi
|
2 Comments
ŞEFTALİLİ TATLININ MALZEMELERİ:
• 1 kg şeftali (olgun)
• 1 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı su
şeftalili tatlının kreması:
• 1paket krem şanti
• 2 yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı şeker
• 4 çorba kaşığı un
• 2 paket vanilya
• krema koyu olursa eğer süt ilavesiyle açılabilir. benimki biraz koyu olmuştu
ŞEFTALİLİ TATLININ YAPILIŞI:
• şeftalinin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin, bir tencereye alıp üzerine şekeri,su ve vanilyayı ekleyip kaynatın kaynayınca içine su ile açtığınız nişastayı ekleyin. ocaktan aldığınız şeftalileri soğutun.
• krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buz dolabına kaldırın.
• kalan krema malzemelerini tencereye alın karıştırarak pişirin eğer koyu olursa süt ekleyin
• kremayı soğutun tamamen soğuyunca içine dolapta beklettiğiniz krem şantiyi de ilave ederek mikserle bir kaç dk çırpın.
• krema ve şeftali püresini kase yada kuplara kat kat olacak şekilde ( bir kaşık şeftali bir kaşık krema şeklinde) koyun buz dolabında iyice soğuttuktan sonra ister dondurma eşliğinde ister sade olarak servis edebilirsiniz süslemesini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Merhabalar;
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
297. takipçiniz benim.
Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
Sevgiler
http://http://whiteglaze.blogspot.com/2013/08/beyaz-srn-buyuk-cekilisi.html
twitter: @_gamzeahmet_
uy uy balıma aldım mersi eline sağlık:)))
YanıtlaSil