Home > Temmuz 2013

Temmuz 2013

Ev Yapımı Fındık Lahmacun

24 Temmuz 2013 Çarşamba Category : , , , , , 5


Ev yapımı, yapması kolay bir tarif var bugün. evde fındık lahmacun... reçetesi şöyle:

Hamur malzemeleri:
• 1 yemek kaşığı kuru maya + yarım su bardağı ılık su
• 2 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• aldığı kadar un

iç malzemesi:
• 500 gr kıyma
• 2 adet kuru soğan
•2 adet domates
• yarım demet maydanoz
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• isteğe göre acı biber

Yapılışı:
• önce hamuru hazırlamak için maya ve şeker yarım su bardağı ılık suya konur kabarması beklenir
• diğer hamur malzemeleri yoğurma kabına konur kabaran maya da eklendikten sonra özlü hafif sert bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde 45 dk mayalanmaya bırakılır
• hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır. domatesler rendelenir soğan küçük küçük doğranır, maydanozlar kıyılır baharatlar,tuz ve kıyma eklenir iyice karıştırılır.
• mayalanan hamurda küçük küçük bezeler koparılır.merdaneyle açılır iç malzemesinden bir kaşık konur heryerine yayılır ve fırın tepsisine konur (tepsiyi unlarsanız hamurlar yapışmaz)
• 200  derecede fındık lahmacunlar pişirilir. pişen lahmacunları kapalı bir kutu veya tencerede bekletirseniz yumuşacık olur.
Afiyet olsun....



Kolay Kemal Paşa Tatlısı

17 Temmuz 2013 Çarşamba Category : , , , , , 2

 Öncelikle tüm islam aleminin ramazanı mübarek olsun. ramazandan çok önceden beri arşivi bekleyen çok kolay bir tatlı tarifi var bu gün iftar sofralarında misafirlerinize rahatlıkla suna bileceğiniz bir lezzet. Yiyen herkes tam not verdi. Deneyin pişman olmazsınız

Kolay kemal paşanın malzemeleri:
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbet için:
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 kaşık limon suyu

Kolay kemal paşa tatlısının yapılışı:
• Malzemeler yoğurma kabına konur kıvamlı bir hamur yoğrulur (un ve irmik az gelirse ekleyebilirsiniz)
• yumurta sarısı büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tapsisine dizin 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
• şerbeti için su ve şeker bir kaba konur şeker eriyene kadar karıştırılır( şerbet kaynatılmayacak)
• Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür tatlılar tekrar sıcak fırına konur.
• şerbeti tamamen çekene kadar bekletilir soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun...

Blogger tarafından desteklenmektedir.