Home > Temmuz 2010

Temmuz 2010

Kremalı Kek

27 Temmuz 2010 Salı Category : , , , , , , 8

herkese günaydın arkadaşlar !!! bu keki yapalı uzun bir zaman oldu ancak şimdi yayınlayabiliyorum herkesin kandilleri mubarek olsun diyerek tarifime geçiyorum



malzemeler:
krema:

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker
1tatlı kaşığı margarin
1 adet muz

keki:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
kbartma tozu
vanilya
2,5 su bardağı un

kekin üzerine:
1 yemek kaşığı nescafe
1yemek kaşığı şeker

yapılışı:
yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.süt ve yumurta eklenir yavaşça karıştırılır.
kabartma tozu ve vanilya una eklenir ve mamurun üzerine eleyerek ilave edilir tekrar yavaşça yumurtalar sönmeden karıştırılır.
yağlanmış tepsiye dökülüp fırına konur 40-45 dk pişirilir öte yandan kek pişerken krema da şöyle hazırlanır.
şeker ve nişasta bir tencereye alınır süt azar azar eklenir şeker ve nişasta eritilir.
ocağa aldığımız tencereyi kaynayana kadar karıştırarak pişiririz.
kaynadıktan sonra içine muzu rendeleriz margarinide ekledikten sonra mikserle iyice çırparız .
kek soğuduktan sonra üzerine suyun içinde karıştırdığımız nescafeyi kaşıkla dökeriz. sonrasında kemayıda süreriz buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun........

Tencere Keki 3 (karışık- fıstıklı kuru meyvalı)

21 Temmuz 2010 Çarşamba Category : , , , , , 18

arkadaşlar ben bu tencere keki olayını abarttımmı bilmiyorum ama ne yapayım çok kolay oluyormuş benimde kolayıma geldi sık sık yapar oldum .eğer aranızda daha yapmayan arkadaşlar varsa bence hiç durmasınlar hemen denesinler sağ olsun bernacım bu keki yaptıda benim gibi kolay işleri seven birisinin çok işine yaradı .... arkadaşlar tarif öteki tencere kekleriyle aynı burada içerisinde değişiklik olarak portakal kabuğu limon kabuğu antep fıstığı yer fıstığı kuru üzüm var yapanlara şimdiden

Afiyet Bal Şeker Olsun........





Köpeoğlu Salatası

19 Temmuz 2010 Pazartesi Category : , , , , , 8

merhaba arkadaşlar...!! bu salatayı ben yapmadım ablam yaptı. amaaaa çok lezzetli olduğuna hiç şüphem yok eminim sizde benimle aynı fikirdesinizdir....herkese iyi hafta başı dilerimmm:)))

malzemeler
2 adet topak patlıcan
2 adet domates (orta boy)
4-5 adet biber(acı seven acı koyabilir)
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı elma sirkesi
tuz
arzuya göre baharat katılabilir

yapılışı
patlıcanları közlüyoruz.közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz.
içine domatesleri rendeliyoruz.
biberleri soğanları da ince ince doğrayıp onlarıda ekliyoruz.
sarımsakları dövüp onlarıda kattıktan sonra kalan malzemelerine ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Afiyet Bal Olsun........

Kakaolu Pasta

18 Temmuz 2010 Pazar Category : , , , , , , , 4


bu pasta çok lezzetliydi arkadaşlar......herkese mutlu pazarlar.....
malzemeler
1 adet sade pasta tabanı
krema için :
1 kg süt
1,5 su bardağı şeker(damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
1 yumurta
5 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı margarin
üzerini süslemek için:
hindistan cevizi
fındık kırığı
1 su bardağı soğuk şerbet(keki ıslatmak için)
yapılışı
yumurta süt şeker ve unu bir tencerede karıştırıp azar azar sütü eklerken mikserle çırpıyoruzki topak olmasın.sütün tamamını ekledikten sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirdikten sonra margarini içine katıp mikserle iyice çırpıyoruz. öbür yandan şerbetin yarısıyla kekin alt tabanını ıslatıyoruz .kremadan üzerine döküyoruz ve kaşıkla düzeltiyoruz. üst tabanıda kremanın üzerine koyuyoruz onuda kaln şerbetle ıslattıktan sonra kalan kremayıda üzerine güzelce sürüyoruz .üzerine hindistan cevizi fındık fındık kırığı ile süsledikten sonra dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
Afiyet Olsun ...............

Cacık

16 Temmuz 2010 Cuma Category : , , , , , , , 4

herkese hayırlı cumalar arkadaşlar... cacık yapmayı bilmeyen yoktur herhalde . ancak ben arşivimde olmasını istediğim için tarifini koyuyorum....

malzemeler
1 adet salatalık
2 yada 3 kepçe yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz

yapılışı
salatalık iyice yıkanır ve kabuklarıyla birlikte rendelenir sarımsak soyulur havanda tuzla birlikte ezilir salatalığa eklenir.üzerine yoğurt ilave edilir.güzelce çırpılır . üzerine su eklenip yoğurda karıştırılır üzerine kuru nane serpilip servis yapılır........soğuk soğuk.....
Afiyet Olsun............

Tencere Keki 2 (Bu Sefer Fincanda)

15 Temmuz 2010 Perşembe Category : , , , , , , , 5

merhaba arkadaşlar herke mutlu günler ...dün gelen misafirlerime bu kekten yaptım çok beğendiler ve şaşırdılar.bende bu keki çok sevdim hem çok güzel kabarıyor hemde çok çabuk pişiyor. şimdiden yapıcak olan arkadaşlara kolay gelsin......

malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su (yoğurt ve sütüm o an evde olmadığından su koydum hiçte korktuğum olmadı )
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı kakaolu fındıklı puding(toz olarak kakao yerine)


yapılışı
şeker ve yumurta herzamanki gibi iyice köpürene kadar çırpılır.
yağ ve su eklenir birdaha yavaşça çırpılır.
un kabartma tozu ve vanilya bir elekten elenerek eklenir.
ardından kakaolu pudingte eklernir birdaha yavaşça karıştırılır.
yağlanan fincanlara yarısına gelecek kadar doldurulur.
fincanlar geniş bir tencereye dizilir ,içine fincanların yarısına gelecek kadar kaynamış su doldurulur.
tencerenin üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı sıkıca kapatılır.
ocağa aldığımız keki kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dk pişiriyoruz.
piştikten 15 dk sonra kapağı açılır tencereden çıkarılır tezgaha dizilir. soğuduktan sonra fincanlardan çıkarılır.
Afiyet Olsun...........

Yabani İncir Reçeli

13 Temmuz 2010 Salı Category : , , , , , , 3

bu reçeli hep duyuyordum ama hiç yememiştim. Gerçektende çok güzel oluyor reçelden ziyade tatlı gibi şekerleme gibi oluyor, İçine de ceviz koyunca sanki aşure yiyormuşsun gibi bir tat oluyor insanın ağzında . ben bu reçeli yapalı çok oldu çoktan bitti. tarife geçelim .....



malzemeler

30-40 adet küçük boy yabani incir

5 bardak şeker

5 bardak su
1 kase ceviz

kaynamış su

yarım limon



yapılışı

incirler ikiye bölünür kaynayan suda 5 dk haşlanır ,süzülür .bu işlem üç defa tekrar ettirilir. incirler haşlandıktan sonra bir kenara konur, şerbet hazırlanır.şeker ve su tencereye konur iyice koyulaşana kadar kaynatılır ocaktan almadan önce içine yarım limon sıkılır.incirler ve cevizler şerbete konur karıştırılır sıcak sıcak kavanozlara doldurulur kapakları sıkıca kapatılır ve ters çevrilir soğuduktan sonra kavanozlar düzgünce bir yere kaldırılır.



not : eğer incirleri bütün yapmak isterseniz her haşlamadan sonra incirlerin içine dolan acı suyunu incirleri sıkarak boşalmalarını sağlayın.eğer sıkılmazda içleri acı kalır...



Afiyet Olsun....

Sakızlı Muhallebili Kurabiye

11 Temmuz 2010 Pazar Category : , , , , , , 5


geçen gün bu kurabiyenin tarifini umutluhayat arkadaşımda gördüm. Çok beğendim ve hemen yaptım. İyiki yapmışım çok leziz , enfes kokulu bir kurabiye oldu. herkese tavsiye eder arkadaşımızada bu güzel tarifi için teşekkür ederim....gelelim taife...çokta basit....

malzemeler
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket sakızlı muhallebi(toz olarak kullanıyoruz)
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
üzeri içinde pudra şekeri

yapılışı
malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
yuvarlak şekiller verip (veya hangi şekilde isterseniz,kalıplada olur) tepsiye diziyoruz.
175 derecede hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz fırından çıkarıp sıcağı sıcağına pudra şekerine bulayıp fazlalıklarını silkeleyerek servis tabağına sıralıyoruz .
Afiyet Olsun......

Tencere Keki

8 Temmuz 2010 Perşembe Category : , , , , , 8


ne zamandır bloğumla ilgilenemedim. çok boşladım biliyorum ama bir takım işler ve sıcaklarında etkisiyle vakit ayıramadım. ne yapalım artık daha sık igilenmeye çalışıcam.beni yokluğumda yalnız bırakmayan arkadaşlarada teşekkür ederim .
TÜM İSLAM ALEMİNİN KANDİLİ MUBAREK OLSUN. HAYIRLARA VESİLE OLSUN...

malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
7-8 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
1 portakalın suyu
2,5 su bardağı un
yapılışı
şeker ve yumurtalar köpürene kadar iyice çırpılır. yoğurt yağ ve portakal suyu eklenir ve yavaşça çırpılır.un kabartma tozu ve vanilyada eklenir yine yavaşça çırpılır ve yağlanan bardaklara yarısına gelecek kadar hamur dökülür üzerine kuru meyveler konur ve bir kaşık daha hamurdan üstlerine konur .genişçe bir tencereye bardaklar dizilir.bardakların yarısına gelecek kadar kaynak su doldurulur tencerenin üzerine temiz bir bez örtülür kapağıda sıkıca kapatılır .kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin kapağı açılmadan 25 dk pişirilir.
Afiyet Olsun....<

Blogger tarafından desteklenmektedir.