Perpeç-Pırpeç (arnavut böreği)
11 Ağustos 2010 Çarşamba Category : BÖREKLER, perpeç, perpeç tarifi, pırpeç, pırpeç arnavut böreği, pırpeç nasıl yapılır, pırpeç tarifi 24
HOŞ GELDİN ONBİR AYIN SULTANI, YA ŞEHRİ RAMAZAN .TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZANI MUBAREK OLSUN...bu böreği sahur için yaptım gayet tok tutan bir börek oldu ...
malzemeler
1 kg un
su -tuz
içi:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı lor peyniri
2 yumurta-tuz
hamurların arasına sürmek için sıvı yağ
yapılışı
ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğrulur.12 eşit parçaya ayrılır 6 sı altına 6 sı üstüne olacak şekilde. altı hamur tabak büyüklüğünde açılır araları yağlanarak hamurlar tepsi büyüklüğüne gelene kadar elle büyütülür. yağlana tepsiye konur. iç malzemeside karıştırılır hamurun üstüne dökülür kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır tepsinin üstüne konur kenarları fazla bastırmamak kaydıyla birleştirilir.üzeride yağlanan böreği 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir...soğuk karpuz - soğuk ayran veya sıcak çayla ikram edilir
Afiyet Olsun......