Home > Haziran 2010

Haziran 2010

Fellah Köftesi (Bulgur Köftesi)

14 Haziran 2010 Pazartesi Category : , , , , , , , 12

herkesin üç ayları mubarek olsun .yine sizlere güzel bir tarif arkadaşlar...


malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı un
1yumurta
ıslatmak için sıcak su
tuz
karabiber
nane


üzeri için

4-5 diş sarımsak
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım yemek kaşığı salça


yapılışı

bulgur yıkanır sıcak suyla ıslatılır.kabardıktan sonra un yumurta tuz ve baharat lar katılır . iyice yoğrulur küçük parçalar kopartılık ıslattığımız elimizle yuvarlanır tepsi üzerine sıralanır tenceed kaynamış suda 10 dk haşlanır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür tereyağla salça kavrulduktan sonra üzerine gezdirilir arzu edilirse kırmızı biber ve nanede konabilir.

Afiyet Olsun.....

Yaban Mersinli Kek

4 Haziran 2010 Cuma Category : , , , , , 1

aslında arkadaşlar adındanda anlaşıdığı üzere bu yaban mersinli kek (ti). amma ne olmuş bütün yaban mersinleri kekin dibide çökmüş unladığım halde. ve neden öyle oldu hiçbir fikrim yok eğer tarifte bir eksik varsa bilen yardımcı olsun lüten...



malzemeler:

2 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

yarım su bardağında az fazla sıvı yağ

kabartma tozu

vanilya

2,5 su bardağı un

1 su bardağı yaban mersini



yapılışı:

yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.

arkasından süt ve yağ konur mikserin en düşük hızında yavaşça karıştırılır(karışıncaya kadar çırpın fazlası yumurtaları söndürür).

2 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilyada katılınca yeniden yavaşça çırpılır.

kalan unla yaban mersinleri unlanır , onlarda konup bir iki yine karıştırılır ve yağlanan kek kalıbına dökülür.

180 derecede kapağı hiç açılmadan pişirilir.

Afiyet Olsun....



Not: yaban mersinini aktarlarda bulabilirsiniz...



Mayalı Poğaça

2 Haziran 2010 Çarşamba Category : , , , , , , , 9

yumuşacık pufidik poğaçalar, beş çayının yanına yakışan ikramlık . sizde misafirlerinizi bu ikramlıkla mest etmek isterseniz buyrun tarif...

malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

içi için:
peynir
maydanoz

üzerine:
1 yumurtanın sarısı

yapılışı

mayayı ılık sütün üçinde eritin. geri kalan malzemeleride karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. elinizle yuvarlayıp avuç içinizle bastırıp açın içine peynirli harçtan koyup ikiye katlayın .
hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
üzerlerine yumurta sarısını sürüp ,önceden 5-10 dk ısıtıp kapattığınız fırının içinde poğaçalarınızı kabarana kadar bekleyin .
poğaçalar kabardıktan sonra 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin .

Afiyet Olsun....

Blogger tarafından desteklenmektedir.