herkesin üç ayları mubarek olsun .yine sizlere güzel bir tarif arkadaşlar...
malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı un
1yumurta
ıslatmak için sıcak su
tuz
karabiber
nane
üzeri için
4-5 diş sarımsak
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım yemek kaşığı salça
yapılışı
bulgur yıkanır sıcak suyla ıslatılır.kabardıktan sonra un yumurta tuz ve baharat lar katılır . iyice yoğrulur küçük parçalar kopartılık ıslattığımız elimizle yuvarlanır tepsi üzerine sıralanır tenceed kaynamış suda 10 dk haşlanır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür tereyağla salça kavrulduktan sonra üzerine gezdirilir arzu edilirse kırmızı biber ve nanede konabilir.
Afiyet Olsun.....
Pages
▼
14 Haziran 2010 Pazartesi
4 Haziran 2010 Cuma
Yaban Mersinli Kek
aslında arkadaşlar adındanda anlaşıdığı üzere bu yaban mersinli kek (ti). amma ne olmuş bütün yaban mersinleri kekin dibide çökmüş unladığım halde. ve neden öyle oldu hiçbir fikrim yok eğer tarifte bir eksik varsa bilen yardımcı olsun lüten...
malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağında az fazla sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
2,5 su bardağı un
1 su bardağı yaban mersini
yapılışı:
yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
arkasından süt ve yağ konur mikserin en düşük hızında yavaşça karıştırılır(karışıncaya kadar çırpın fazlası yumurtaları söndürür).
2 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilyada katılınca yeniden yavaşça çırpılır.
kalan unla yaban mersinleri unlanır , onlarda konup bir iki yine karıştırılır ve yağlanan kek kalıbına dökülür.
180 derecede kapağı hiç açılmadan pişirilir.
Afiyet Olsun....
Not: yaban mersinini aktarlarda bulabilirsiniz...
malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağında az fazla sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
2,5 su bardağı un
1 su bardağı yaban mersini
yapılışı:
yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
arkasından süt ve yağ konur mikserin en düşük hızında yavaşça karıştırılır(karışıncaya kadar çırpın fazlası yumurtaları söndürür).
2 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilyada katılınca yeniden yavaşça çırpılır.
kalan unla yaban mersinleri unlanır , onlarda konup bir iki yine karıştırılır ve yağlanan kek kalıbına dökülür.
180 derecede kapağı hiç açılmadan pişirilir.
Afiyet Olsun....
Not: yaban mersinini aktarlarda bulabilirsiniz...
2 Haziran 2010 Çarşamba
Mayalı Poğaça
yumuşacık pufidik poğaçalar, beş çayının yanına yakışan ikramlık . sizde misafirlerinizi bu ikramlıkla mest etmek isterseniz buyrun tarif...
malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
içi için:
peynir
maydanoz
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
yapılışı
mayayı ılık sütün üçinde eritin. geri kalan malzemeleride karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. elinizle yuvarlayıp avuç içinizle bastırıp açın içine peynirli harçtan koyup ikiye katlayın .
hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
üzerlerine yumurta sarısını sürüp ,önceden 5-10 dk ısıtıp kapattığınız fırının içinde poğaçalarınızı kabarana kadar bekleyin .
poğaçalar kabardıktan sonra 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin .
Afiyet Olsun....
malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
içi için:
peynir
maydanoz
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
yapılışı
mayayı ılık sütün üçinde eritin. geri kalan malzemeleride karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. elinizle yuvarlayıp avuç içinizle bastırıp açın içine peynirli harçtan koyup ikiye katlayın .
hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
üzerlerine yumurta sarısını sürüp ,önceden 5-10 dk ısıtıp kapattığınız fırının içinde poğaçalarınızı kabarana kadar bekleyin .
poğaçalar kabardıktan sonra 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin .
Afiyet Olsun....