Erzurum Mantısı
30 Ocak 2011 Pazar Category : erzurum manısı tarifi, erzurum mantısı, erzurum mantısı nasıl yapılır, hamur işleri, hingel, hingel tarifi, mantı, mantı nasıl yapılır, mantı tarifi, mantı tarifleri 38
verdiğim ölçüler bir beze mantı içindir insan sayısına göre arttırılabilir...
Malzemeler:
içi için:
*250 gr kıyma
*1 adet iri soğan
*tuz
*kimyon
*karabiber
*1 çay bardağı su
hamur için:
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
*tuz
*aldığı kadar un
Yapılışı.
*bir kap içinde yumurtayı kırın.
*su ve tuzu ekleyin,karıştırın.tuzunun iyi olup olmadığını kontrol edin
*unu da yavaş yavaş ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.bir kenara alıp 15-20 dk bekletin.
*hamur beklerken iç malzemesini hazırlayın.
*soğanları ince ince doğrayın.kıyma ve baharatlarla birleştirin.
*çay bardağındaki sudan biraz döküp eti yumuşatın ki haşlanma esnasında sertleşmesin.
*hamuru tezgaha alın un serpin ve bir mm kalınlığında açın .
*açtığınız hamuru istediğiniz büyüklükte karelere kesin.
*ortalarına iç malzemesinden koyun ve dört ucunu tutup birleştirin.
*kenarlarını sıkın ki haşlanma esnasın da etler dışarı dökülmesin.
*büyük bir tencerede suyu kaynatın.
*içine tuz atın ,yeterli olup olmadığını kontrol edin.
*sıktığınız mantıları kaynayan suya atın.
*7-8 dk boyunca haşlayın .hamurlar suyun üzerine çıkınca mantılar pişmiş demektir.
*bol sarımsaklı yoğurt üzerine de kızdırılmış bol tereyağ dökerek servis yapın...
Afiyet Olsun.........
not:mantıları yoğurtlu sos yerine limonlu sosla da servis yapabilirsiniz.
*bir limonu sıkıp mantıların üzerine dökün ardından kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin....