Kaşık Dökmesi Tarifi
16 Ekim 2014 Perşembe Category : BÖREKLER, hamur işleri, kahvaltılık tarifler, kaşık dökmesi, kaşık dökmesi nasıl yapılır, kaşık dökmesi tarifi, kaşık dökmesi yapılışı, osmanlı mutfağı tarifleri 1
Zeliha'da bu tarifi görünce çok beğendim çok lezzetli çok pratik bir tarif...
Kaşık dökmesi tarifi
Malzemeler
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5- 2 su bardağı un
Kaşık dökmesi yapılışı
• Yumurta ,yoğurt ve sıvı yağ bir kap içine konur ve çırpma teliyle çırpılır.
• Karbonat ve tuz eklenir, üzerine azar azar un eklenerek karıştırılır.
• Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak. Kaşıkla tavaya konduğunda yayılmayacak kıvamda olacak. Hamuru tavaya koymadan tavayı ister sıvı yağla ister margarinle yağlayıp hamurları tavaya kaşık kaşık döküp kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...