Home > Kasım 2014

Kasım 2014

Mandalinalı Kremalı Mandalinalı Kek

21 Kasım 2014 Cuma Category : , , , , 6



Nefis mandalina kokulu bir pasta. Yiyenlerden tam not aldı.

Mandalinalı kremalı mandalinalı kek

Malzemeler:
• 3 yumurta ( oda ısısında)
• 1 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı süt ( ılık )
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı elenmiş un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 mandalina kabuğu rendesi

Krema için

• 3 su bardağı süt
• 4 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta ( mısır kullandım)
• 1 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 mandalia kabuğu rendesi
• 1 küçük çay bardağı mandalina suyu



Mandalinalı pasta yapılışı

• Pandispanya için oda ısısında olan yumurtalar ve şekerler çırpılır. ( yumurtalar oda ısısında olunca yumurtalar daha çok köpürüyor)
• Ilık süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır. un ve kabartma tozu elenerek hamura eklenir,mandalin kabukları da eklendikten sonra iyice homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
• Margarinle yağlanan ve unlanan kek kalıbına hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 200 derece  fırına konur.
• Hamur kabarmaya başlayınca ısı 175 dereceye düşürülür ve 30 -35 dk sonra küdran testi yapılır eğer temiz çıkarsa fırından alınır soğutulur.

• Krema için margarin ve mandalin suyu hariç bütün malzemeler tencereye konur, azar azar süt eklenerek karıştırılır.
• Ocağa alınan tencere kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
• Ocaktan alınan tencereye kalan malzemelerde eklenir ve 3-4 dk mikserle çırpılır.
• Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve arası açılarak ikiye bölünür .
• kekin alt kısmı kalıba geri konur, 1 su bardağı şekerli suyun yarısıyla alttaki kek ıslatılır.
• Üstüne krema dökülür ve diğer kek parçasıda kalan şekerli suyla ıslatılarak kremanın üstüne kapatılır.
• Dilerseniz servisten önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
• Pastayı birkaç saat dolapta dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Blogger tarafından desteklenmektedir.