Patlıcan Musakka
20 Ağustos 2011 Cumartesi Category : et yemekleri, patlıcan musakka, patlıcan musakka nasıl yapılır, patlıcan musakka tarifleri, patlıcan musakka yapımı, patlıcan yemekleri, sebze yemekleri 11
Kendin için sevip arzu ettiğin şeyleri diğer insanlar için gerçekleşmesini dile ki,kamil mana da müslüman olasın
Cenab-ı ALLAHa, kabul edileceğine kesin olarak inanmış bir kalple dua edin
hadis-i şerif.
Patlıcan musakka normalde küçük küçük doğranarak kızartılır.ben patlıcanları 2 yada 3 e böldüm çizdim ve öyle kızarttım daha kolay oldu.Malzemeler:
* 4-5 patlıcan
* 3 tane iri soğan
* 300 gr kıyma
* 4 adet domates(orta boy)
* çay kaşığının ucuyla kimyon
* sıvı yağ
* 3 diş sarımsak
* tuz
Yapılışı:
*patlıcanlar alacalı soyulur.boyuna göre iki yada üçe bölünür. birkaç yerinden çizilir.tuzlu suya konur 15-20 dk beklenir.
* sudan alınan patlıcanlar sıkılır fazla suyu alınır tuzlanır.tavaya yağ konur kızdırılır.
* patlıcanlar kızgın yağda hafif yumuşayana kadar pişirilir.bir fırın tepsisine alınır.
* soğanlar küçük küçük doğranır.ayrı bir tavada çok az sıvı yağ konarak 2-3 dakika kavrulur.
* kıyma eklenir pişene kadar kavrulur.tuzu eklenir,çay kaşığının ucuyla kimyon eklenir etin ağır kokusunu kaybetmesi için.
* kavrulan kıyma patlıcanların üzerine dökülür.
* domatesler küp küp doğranır içine sarımsaklar da doğranır.tuz eklenir.elinizle hafiften ezerek domateslerin suyunu çıkarın.ve kıymanın üzerine dökün. üzerine 1 su bardağı su ekleyerek 180 derecede yarım saat patlıcanlar iyice pişene kadar pişirin...
Afiyet Olsun.....