Bismillahirrahmanirrahim
Yaz için serinletici bir tatlı daha yayınlıyorum. serin, hafif ve mayhoş bir tadı var şeftali içine değişiklik kattı.Bence denemeye değer...
ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI
MALZEMELERİ:
• 12 adet etimek
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı su
ETİMEK TATLISININ KREMASI:
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı şeker
• 3,5 su bardağı süt
• 1 adet damla sakızlı falım
• 2 adet şeftali
• yarım su bardağı su
• 5 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı nişasta
üzerine:
• 2 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt
ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:
• Etimeklet orta boy kare borcama sıralanır.
• şeker tavaya konur kısık ateşte eriyene kadar beklenir, eriyen şeker karamel rengini alınca su dökülür.
• kaynayıp şeker eriyene kadar karıştırılır. eriyince etimeklerin üzerine dökülür.
• krema için sakız hariç bütün malzemeler tencereye konur. kaynayana kadar karıştırılarak pişirilirpişen krema etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülür.
• şeftaliler kabukları soyulur ve rendelenir üzerine yarım bardak su ilave edilir şekeri de eklendikten sonra ocağa konur bir kaç dakika kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı nişasta iki üç kaşık kadar su ile açılır ve şeftalilere eklenir.
•bu kısımda ister şeftaliyi kremanın üzerine dökün isterseniz krem şantinin üzerine dökün ben kremanın üzerine döktüm krem şantiyi sürerken şeftali ve krem şanti birbirine girdi ☺
• krem şantiyi hazırlayın ve tatlının üzerine sürün dilediğiniz gibi süsleyin ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...