Pages

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Şeftalili Etimek Tatlısı

Bismillahirrahmanirrahim
Yaz için serinletici bir tatlı daha yayınlıyorum. serin, hafif ve mayhoş bir tadı var şeftali içine değişiklik kattı.
Bence denemeye değer...

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI
MALZEMELERİ:

• 12 adet etimek
• 1 su bardağı şeker
• 1  su bardağı su

ETİMEK TATLISININ KREMASI:

• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı şeker
• 3,5 su bardağı süt
• 1 adet damla sakızlı falım

• 2 adet şeftali
• yarım su bardağı su
• 5 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı nişasta
üzerine:
• 2 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt

ŞEFTALİLİ ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:
• Etimeklet orta boy kare borcama sıralanır.
• şeker tavaya konur kısık ateşte eriyene kadar beklenir, eriyen şeker karamel rengini alınca su dökülür.
• kaynayıp şeker eriyene kadar karıştırılır. eriyince  etimeklerin üzerine dökülür.
• krema için sakız hariç bütün malzemeler tencereye konur. kaynayana kadar karıştırılarak pişirilirpişen krema etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülür.
• şeftaliler kabukları soyulur ve rendelenir  üzerine yarım bardak su ilave edilir şekeri de eklendikten sonra ocağa konur bir kaç dakika kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı nişasta iki üç kaşık kadar su ile açılır ve şeftalilere eklenir.
•bu kısımda ister şeftaliyi kremanın üzerine dökün isterseniz krem şantinin üzerine dökün ben kremanın üzerine döktüm krem şantiyi sürerken şeftali ve krem şanti birbirine girdi ☺
• krem şantiyi hazırlayın ve tatlının üzerine sürün dilediğiniz gibi süsleyin ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. selamün aleyküm.
    nasılsın inşallah iyisindir canım.
    eşim çok sever etimek tatlısını, ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor.
    Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  2. Selamünaleyküm hayırlı pazarlar tatlınız çoook güzel olmuş çilekleri dizme şeklini çok değişik ve güzel..sevgilerimi bıraktım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...