Erzurum'un Den Köftesi
Posted on 8 Ekim 2010 Cuma
|
7 Comments
2,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
2 adet kuru soğan
tuz
tereyağ (yada margarin)
1 yemek kaşığı reyhan ( ben kullanmadım)
büyük bir kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
yapılışı:
bulgur sıcak su ile ıslatılır, kabartılır.diğer taraftan soğanlar incecik doğranır.yarısı bulgura katılır yarısı kenarda bekletilir.bulgura un, reyhan ve tuz da ilave edildikten sonra yoğrulur.hamurdan küçük parçalar koparılır köfte şekli verilir unlanmış tepsiye dizilir.büyük bir tencerede su kaynatılır içine 2-3 yemek kaşığı kadar tuz konur ve kaynatılır.kaynayan suya köfteler yavaşça atılır. 8-10 dk haşlanır delikli kepçeyle servis tabağına alınır .diğer taraftan tereyağ eritilir.yağ kızdırıldıktan sonra içine kenarda bekleyen soğanlar konur iyice pembeleşene kadar kavrulur.ocaktan alınır köftelerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt dökülür onun üzerine de kavurduğumuz soğan ve yağ gezdirilir hemen servis yapılır.
Afiyet Bal Olsun.......
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
YanıtlaSiladını ilk kez duymam rağmen tarif pek bir bildik geldi yöreye göre değişiyor demekki adı:))
YanıtlaSilolsun her hali ile güzel ellerine sağlık canımm:)
HARIKAA OLMUS, ELLERINIZE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGILER
SEFA
akşam akşam ağzımın suları pc ye aktı deseeeem
YanıtlaSiloooh ellerine saglik :) kocaman sevgilerimle ..
YanıtlaSilsüper olmuş ama yağda kavurduğumuz soğan yerine hafif tereya ğını dökmek daha lezzetli yapar. birde den diye ayrı bir bakliyat vardeır şehirlerde pek satılmaz ama bunun yerine bulgur da konulabilir. iyi günler herkese necla
YanıtlaSilben balıkesirli yım vebu yemeğe bayılıyorum
YanıtlaSil