Şehriyeli Pilav
Posted on 17 Ekim 2010 Pazar
|
13 Comments
şehriyeli pilav,sade pilav,nohutlu pilav,tavuklu pilav.her zaman sofraların vazgeçilmezi olmuşlardır osmanlı dan bu yana ....buyurun şehriyeli pilav tarifine .pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı arpacık şehriye
3yemek kaşığı tereyağ (yada margarin)
4,5 su bardağı tavuk suyu
tuz
Yapılışı:
yağ tencereye konur eritilir.
şehriyeler yağa katılır pembeleşene kadar kavrulur.
pirinçler de ilave edilir onlar da bir iki kavrulur.
üzerine suyu eklenir kaynamaya başlayınca tuzu da eklenir bir kere karıştırılır .
tencerenin kapağı kapatılır suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.piştikten sonra en az 15 dk dinlendirilir ondan sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.....
ellerine sağlık nefis görünüyor arkadaşım.
YanıtlaSilGüzel bir pazar geçirmenizi diliyorum
Pilavsız bir sofra düşünemiyorum. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.Güzel bir Pazar günü dilerim.
YanıtlaSilkaşığımı kırarmıyım hiç dalarım pilava:))ellerine sağlık canım selamlar sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım enfes olmuş.
YanıtlaSilnefis olmuş bu pilav tane tane mis gibi
YanıtlaSilsevgiler
harika gorunuyor, elleriensaglik cnaim
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
Bizim evde pilav cok sevilir,oglusa hergün olsa yer bikmadan,ama sehriyeli olacak
YanıtlaSilTane tane pismis nefis görünüyor kasigim kiralana kadar pilavi kasikliyorum
Pilavin her turlusunu cok severim,yaptiginiz bu pilavda cok nefis gorunuyor.Ellerinize saglik.
YanıtlaSilpilav benim için illaki şehriyeli olacak of yemelere doyamam
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş
Merhaba, ziyaretin icin tesekkurler. Bende izlemeye aldim hemen. Guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.
YanıtlaSilyanına yoğurt da varsa daha ne olsun:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
pilavın her türlüsü güzel.. ellerinize sağlık.. iyi haftalar..
YanıtlaSilSade olmasında içinde ne olursa olsun ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSil