> | | | | | > Çikolata Soslu Kakaolu Baton Pasta

Çikolata Soslu Kakaolu Baton Pasta

Posted on 6 Şubat 2014 Perşembe | 12 Comments


Kakaolu lezzet sevenler bu pastayı denesinler.Pandispanyayı baton kek kalıbında pişirdim üçe böldüm, daha sonra yaptığımda fırın tepsisinde yapmıştım çok ince oldu. Pastayı yapınca mutlaka bir gün önceden yapın bütün pastalarda olduğu gibi tadı oturmuş oluyor daha bir lezzeti artıyor.Ben çikolata sosunu kendim yaptım dilerseniz hazır kullanabilirsiniz.

Kakaolu pandispanya
Malzemeleri:

• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağından bir parmak eksik süt (ılık)
• 1 yemek kaşığı kaynar su
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
3 yemek kaşiğı kakao

Kakaolu pandispanya yapılışı:

• Ketıla su konur kaynatılır. çırpma kabı ketılın üzerine oturtulur yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
• Süt,yağ ve kaynar su da eklendikten sonra tekrar çırpılır.
• Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elekten geçirilir yumurtalı karışımın üzerine dökülür.yumurtalar söndürülmeden mikserin en düşük seviyesinde homojen bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
• Yağlanıp unlanmış olan kek kalıbına hamur dökülür 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dk pişirilir ( baton kalıpta geç pişiyor)
• Kürdan testi temiz çıkmışsa fırından alınır, soğutulur.Soğuduktan sonra üçe bölünür.

• Pandispanyanın aralarını ıslatmak için, bir bardak suyun içine 2-3 yemek kaşığı şeker konur ve karıştırılır.

Arasına sürmek için

• 2 poşet sade krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt

• Krem şanti sütle çırpılır.
• Kekin bir parçası baton kek kalıbının içine konur üzerine bir kaç kaşık şerbet gezdirilir.
• Krem şantinin yarısı sürülür. üzerine ikinci kek parçası konur şerbetle ıslatıldıktan sonra kalan krem şanti sürülür en üstüne kek konduktan sonra buz dolabının derin dondurucusunda onbeş dakika bekletilir daha sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.



Çikolata sos
Malzemeleri:

• 1 su bardağından iki parmak eksik süt üzeri su ile tamamlanacak
• 1 dolu yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşigı kakao

• Malzemeler sos tenceresine alınır karıştırarak pişirilir eğer koyu olursa su veya süt ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar açılır.iyice soğutulur.
• Soğuyan sos pastanın üzerine gezdirilir dilenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır

Not: pastanın katlarına damla çikolata konursa çok güzel olur.

Afiyet Olsun...


Comments:12

  1. Nefis gozukuyor. Tam benlik olmus vallahi :) Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)))

    YanıtlaSil
  2. görünüm harika şimdi olsa yemez miyim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor yapıcam ama şerbet dökün kekin üstüne demişsiniz şerbet nasıl hazırlanacak

    YanıtlaSil
  4. Sayın adsız kusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm ve cevaplıyorum. Şerbeti, ister bir su bardağına bir iki kaşık şeker atıp karıştırarak hazırladığınız karışımdan yada nescafe üçü bir aradayı bir bardak su ile hazırlayarak yapabilirsiniz, hatta ara katlara bir bardak şekerli süt yaparsanız tadı daha bir güzel olacaktır :) şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. Sütle yaptim şerbeti çok guzel oldu tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize ve güzel olduğuna sevindim :))

      Sil
  6. 1 su bardağı suyla mı ıslatılacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bardak suyun içine iki üç kasik seker koyup karıştırıp kullana bilirsiniz meyve suyu da kullana bilirsiniz bir bardak nescafede kullanabilirsiniz yada bir bardak süt kullanabilirsiniz. Umarım cevap için geç kalmamışımdır

      Sil
  7. merhaba
    tarifte eksik bilgiler var, hamuruna ne kadar kakao eklenecek
    çikolata sostaki kakao da eksik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekine konan kakao miktarı 3 yemek kasigi. Sosuna konan kakao da 1 yemek kaşığı. Umarım cevap icin ec kalmamisimdir.

      Sil
    2. teşekkürler güzel oldu ancak keki biraz katı oldu, iyi kabarmasına rağmen yumuşacık olmadı, un ölçüsü mü fazla acaba?

      Sil
    3. Hayır kek ölçüsünde yanlışlık yok. sizin kullandığınız bardaktan yada unun kalitesinden etkilenmiş olabilir. benim kullandığım bardak 200 mllik klasik su bardağı
      un da bimin unu. yumurtaların büyüklüğünden de kaynaklanabilir.

      Sil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.