Elmalı Kurabiye
Posted on 15 Şubat 2014 Cumartesi
|
3 Comments
Elmalı kurabiye için
Malzemeler:
• Yarım paket margarin
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• Yarım su bardağı nişasta
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı sirke
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
• 4 adet elma
• 5 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı kurabiye yapılışı:
• Elmalar rendelenir tavaya konur üzerine şeker ilave edilir. Elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince kenara alınır soğutulur.
• Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
• Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır merdaneyle el büyüklüğünde açılır.
• Resimde görüldüğü gibi kesilir. Kesilmeyen kısmına elmalı harçtan konur ve rulo yapılır.
• Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
• 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.
• Dilerseniz bu kurabiyenin iç malzemesine ceviz ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...
sanırım sevmeyen yoktur canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTARİFİ ALDIM ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilellerine sağlık canım, kurabiyelerin nefis görünüyor..
YanıtlaSilsevgiler..