Pirinçli Karnabahar Köftesi
Posted on 12 Şubat 2014 Çarşamba
|
1 Comment
Çok lezzetli olan karnabahar köftesini bir de pirinçli olarak deneyin çok lezzetli bir köfte yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilince daha da lezzetli oluyor. Pirinçli nasıl olur dedim nette bir kaç tarif gördüm bu şekilde yaptım...
Pirinçli karnabahar köftesi
Malzemeleri
• 1 adet küçük karnabahar
• 1 adet iri soğan (ince doğranmış)
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 çay bardağı galeta unu
• 4-5 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuzot
• 1 tatlı kaşığı tuz ( azaltabilirsiniz)
• Yarım demet dereotu ( koymadım)
• Kızartmak için sıvı yağ
Pirinçli karnabahar köftesi yapılışı:
• Karnabahar çiçeklere ayrılır tencereye konur üzerine su eklenir ve yumuşayana kadar haşlanır.
• Pirinçler üzerine bir buçuk çay bardağı eklenen suyla haşlanır.
• Haşlanan karnabaharlar ezilir,üzerine soğan,pirinç eklenir. Yeşillikler doğranır eklenir baharatlar da eklendikten sonra unlar ilave edilir çıvık bir hamur elde edilir.
• Sıvı yağ tavaya konur bir kase içine konan suyla el ıslatılır hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır
yuvarlanın yassılaştırılır kızgın yağda arkalı önlü kızartılır
Afiyet Olsun, şükrünüz bol olsun...
ağızlara layık olmuş ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSil