Patates Graten
Posted on 21 Şubat 2014 Cuma
|
No Comments
Patates graten tarifi
Malzemeler:
• 5-6 adet patates
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosiçin:
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 su bardağı süt
Patates graten yapılışı:
• Patatesler soyulur yıkanır yuvarlak yuvarlak doğranır.
• Sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanan patatesler yağlanmış fırın kabına hafifüst üste gelecek şekilde sıralanır.
• Beşamel sos için tereyağı un ve süt eklenir topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir.
• Patateslerin üzerine yarım su bardağı kaşar serpilir, üzerine sos dökülür ve 200 derecede 40-45 dakika pişirilir.
• Daha sonra fırından alınan patateslerin üzerine kalan kaşarlar dökülür tekrar fırına verilir, kaşarlar eriyene kadar fırında bekletilir
• Sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...