İmam Sarığı Pastası
Posted on 14 Şubat 2014 Cuma
|
1 Comment
İmam sarığı pastası
Malzemeleri:
• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 3 çorba kaşığı kakao
• 3 çorba kaşığı su
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Kreması için:
• 3 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
Üzerine 140 gr bitter çikolata
Kenarlarını bulamak için hindistancevizi
İmam sarığı pastasının yapılışı:
• Yumurta ve şekeri çırpıyoruz,diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
• Homojen bir kıvama gelince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-13 dakika pişiriyoruz.
• Kek soğuduktan sonra su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
• Krema malzemelerini tencereye koyup kaynayana kadar pişiriyoruz
• Yuvarlak kestiğimiz keklerden bir parçasını alıp üzerine bir kaşık krema sürüyoruz üzerine bir parça daha kek kapatıyoruz.
• Kenarlarını kremaya batırıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
• Bütün keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine benmari usülü erittiğimiz bitter çikolatadan sürüyoruz
• Üzerine çikolata sosta sürebilirsiniz.
• 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...
Ellerine sağlık gerçekten harika şık pastacıklar olmuş sevgiler...
YanıtlaSil