Portakal Kabuğu Reçeli
Posted on 3 Şubat 2014 Pazartesi
|
3 Comments
Portakal kabuğu reçeli
Malzemeleri:
• 6 -7 adet portakalın kabuğu
• 2,5 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Portakal kabuğu reçeli yapılışı:
• portakal kabukları istenen büyüklükte doğranır ve tencereye konur, üzerine su eklenir ve ocağa alınır kaynatılır.
• Beş dakika kaynayan portakal kabuklarının suyu süzülür ve tekrar su konup kaynatılır bu işlem toplam üç kez tekrarlanır.
• Kaynatılıp acısı gitmiş olan portakal kabuklarına şeker ve su eklenir,kaynatılır şerbeti şurup kıvamına gelince limon suyu eklenir ve bir iki taşım daha kaynayınca ocaktan alınır iyice soğuyunca kavanozlara konur ve ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra dolaba kaldırılır.
Afiyet Olsun...
ellerinize sağlık annem bun şekilde kabukları minik minik doğrayıp keke de katıyor acayip bir aroma oluşturuyor...
YanıtlaSilbu arada çekilişime katılmak isterseniz
http://demetdoganozgol.blogspot.com/2014/02/ilk-cekilisime-katilmak-istermisiniz.html
Mis gibi bir recel olmustur. Eline saglik canim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilnefis nefisss.
YanıtlaSil