> | | | | | | > Çığırtma

Çığırtma

Posted on 5 Ekim 2010 Salı | 12 Comments


                                                                
çığırtma yazın sık sık yapılmasına rağmen bloğumda olmadığını fark ettim. arşivimde bulunsun diye ekliyorım . birde çığırtma ege bölgesine ait bir yemek olduğu için bilmeyenler olabilir .bilmeyen arkadaşları böyle bir lezzetten mahrum bırakmak olmaz .


malzemeler:
5-6 adet çığırtmalık patlıcan(ince uzun)
5-6 adet biber (ister acı ister tatlı)
3 adet orta boy domates 
3-4 diş sarımsak
1,5-2 su bardağına yakın zeytinyağ (ben çiçek yağ kullandım lakin zeytinyağıyla daha güzel oluyor)
tuz


yapılışı:
patlıcanları alacalı soyup enine doğru bıçakla halka halka  çizeli,.tuzlayıp tavaya dizelim.
biberleri yıkayalım ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım patlıcanların arasına dizelim.
yağını da döküp ocağa alalım kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar arada sırada çevirerek kızartalım.
diğer taraftan domatesleri yıkayıp yemeklik doğrayalım üzerine sarımsakları da doğrayıp tuzlayalım patlıcanlar piştikten sonra domatesleri de üzerine dökelim domatesler de pişip  suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alalım 
Afiyet Bal Olsun......

not: eğer bu yemeği ateşte pişirme imkanınız varsa öyle yapın derim tadına doyamayacaksınız.
domatesleri dökmeden önce patlıcanların fazla yağını süzebilirsiniz ......

Comments:12

  1. Patlıcanla olan herşeyi çok seciyorum,ismi de hoşuma gitti :) Eminim çok güzel bir yemektir..Ellerine sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    gerçekten de tam yazlık yemek olmuş. Görüntü süper. Benim gibi biri için bu sofradan kalkmak çok zor. Bayılırım bu tada.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. sitemdeki patlıcan silkmesinin aynısı herhalde ama bazı ufak ayrıntıları farklı ama çok lezzetli bir yemek olduğunu biliyorum...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımm:))
    patlıcanı doyasıya yedik bu yaz:)

    YanıtlaSil
  5. değişik bir ismi var hiç duymamıştım.ama tadından eminim nefis görünüyor çünki.ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık adı çok ilginçmiş,karışık kızartmanın az yağlısı çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Egeli olupda bu yemegi bilmeyen yoktur sanirim. Gercekten lezzeti harika olur.
    Ellerine saglik canim.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  8. AFIYET OLSUN
    COK GUZEL GORUNUYOR
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  9. Senin de ellerine saglik arkadasim... Bayilirim patlicana, ne sekil olursa olsun... Hele de bu fotograflardaki gibi olursa...

    YanıtlaSil
  10. En sevdiğim yemeklerdendir..Çok imrendim..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.