Bulamaç (göçmen yemeği)
Posted on 4 Ekim 2010 Pazartesi
|
6 Comments
eğer içinizde keşkeği seven arkadaşlar varsa bu adı çirkin tadı muhteşem yemeğe bayılacaksınız benim bildiğim kadarıyla bu bir göçmen yemeği arkadaşlar tarife geçelim mi:
buyurun:
malzemeler:
10 bardak tavuk suyu
haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı pirinç
3-4 kepçe yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
yapılışı:
tavuklar haşlanır. suyu alınır bir tencereye konur kaynamaya bırakılır. pirinçler güzelce yıkandıktan sonra tencerede kayamakta olan tavuk suyunun içine dökülür.pirinçler iyice pişirilir (sütlaçta olduğu gibi.) diğer taraftan yoğurt unla karıştırılır su ile inceltilir çorba kıvamına getirilir.tenceredeki tavuksuyunun üzerine yarım bardak soğuk su dökülür (yoğurdu dökünce kesilmesin diye) kaynamaya başlamadan çorba hızla karıştırılarak yoğurt üzerine eklenir.tavuk etleri ufak ufak didiklenir,çorbaya eklenir. çorba 5-6 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır bir kasenin içinde iyice çırpılan yumurta çorba yine hızla karıştırılarak dökülür. üzerine pul biberle kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servis yapılır .
Afiyet Olsun........
Keşkek sevilmezmi :) Ayrıca adını çirkin bulmadım nedense :) yöresel tarifleri sevmişimdir hep,ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilcanım 10 bardak su konduğuna göre çookk bereketli bir yemek değil mi:))
YanıtlaSilafiyetler olsun tadanlara..
KEŞKEK inanılmaz severim o zaman bu bulamaç benim ağız tadıma göre demekki :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Yapimi keyifli, yemesi lezziz bir tarif bence.Elelrinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
Bence çok güzel ve özel bir lezzet ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok da besliyici olmuş. ellerine sağlık..
YanıtlaSil