Pirinçli Ispanak Yemeği
Posted on 26 Ekim 2010 Salı
|
13 Comments
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 büyük kuru soğan
1 fincan pirinç
tuz
sıvı yağ
Yapılışı:
ıspanaklar ayıklanır güzelce kumu gidene kadar yıkanır suyu süzülür.
tencereye ufak ufak doğranan soğanların üzerine konur.
tuzu eklenir,yağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak ıspanaklar sulanıp,suyunu çekene kadar kavrulur.
üzerine 1-1,5 su bardağı kadar kaynar su ilave edilir pirinçler serpiştirilir ve pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun.........
ellerine sağlık canım.afiyetler olsun
YanıtlaSilElinize sağlık olsun, ıspanakla yapılan herşeyi çok severim.
YanıtlaSilSevgiler.
ellerine sağlık canım afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilmutfağımızın inciilerinden kışın vazgeçilmezlerinden
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine saglik, vitamin deposu.
YanıtlaSilSevgiler...
ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilnefis görünüyor canım eline gönlüne sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
ben salçalısını yaparım pirinçli, bulgurlu nefıs olur,ellerınıze saglık...
YanıtlaSilKışın en favori yemeklerimdendir hele bir de yanında yoğurt olursa. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık,bol sarmısaklı yoğurtluysa hiç dayanamam:)
YanıtlaSilIspanağın yoğurtlu yenmemesini söylüyorlar ama yoğurtlada tadı sanki daha bi güzelleşiyor..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Ispanağın yoğurtlu yenmemesini söylüyorlar ama yoğurtlada tadı sanki daha bi güzelleşiyor..
YanıtlaSilellerine sağlık..