Kayısı Reçeli
Posted on 18 Temmuz 2014 Cuma
|
1 Comment
Kayısı reçeli tarifi
• 1 kg kayısı
• 4 su bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı limon suyu
Kayısı reçeli yapılışı
• Kayısıların çekirdekleri ayrılır dilenirse kayısılar dilimlenir ve tencereye bir kat kayısı bir kat şeker olacak şekilde döşenir.
• Kayısılar akşamdan sabaha bu şekilde bekletilir. Sulanan kayısılar ocağa alınır ve kaynamaya bırkılır.
• Kaynamaya başlayan reçelin taneleri bir kevgir yardımıyla suyundn alınır.
• Reçelin suyu koyulaşmaya başlayınca taneleri içine atılır ve beş dakika da bu şekilde kaynatılır.
• Limon suyueklenen reçel bir iki daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
• Reçelinizi hemen tüketmek istemiyorsanız reçeli kaynar kaynar kavanozlar doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çevirin ve bu şekilde bir gün beklettikten sonra serin bir yerde reçelleriniz uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
frambuazdan sonra en sevdiğim reçel,ellerine sağlık.
YanıtlaSil