> | | | | | | > Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli Tarifi

Posted on 18 Temmuz 2014 Cuma | 1 Comment


Vişne reçeli tarifi

• 1 kg vişne
• 5 bardak şeker

Vişne reçeli yapılışı

• Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır. Tencerenin içine bir kar vişne bir kat şeker olacak şekilde döşenir.
• Bu şekilde 5-6 saat bekletilir. Sürenin sonunda ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.
• Dolapta soğutulan porselen bir tabağa, reçel 15 dk kaynadıktan sonra damlatılır. Yan çevrildiğinde yavaş yavaş akıyorsa reçel olmuş demektir. Reçeli ister soğuduktan sonra kavanozlara doldurup dolapta saklayabilirsiniz yada sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuttuktan sonra kaldırıp serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...



Comments:1

  1. vişne reçeli olmazsa olmaz kışın,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.