> | | | | | | > Meyve Soslu Kuru Meyvalı Parfe

Meyve Soslu Kuru Meyvalı Parfe

Posted on 12 Temmuz 2014 Cumartesi | 1 Comment


Yapımı çok basit ama tadı garanti bir tarif...

Meyve soslu parfe

• 2 poşet sade krem şanti
• 5-6 adet hurma
• 4-5 adet kuru incir
• 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
• 1,5 su bardağı süt
• 5-6 adet peti bör bisküvi
• üzerine kenton meyve sosu



Kuru meyvalı parfe tarifi

• Krem şanti ve süt çırpılır.
• içine minik minik doğranmış kuru meyveler eklenir.
• Ceviz ve kırılmış bisküviler de eklendikten sonra iyice karıştırılır.
• Bir kabın içine streçfilm döşenir kenarlardan sarkıtılır.
• Karışım kabın içine dökülür düzeltilir. Birkaç saat donması için dondurucuya konur.
• Meyve sosu paketin arkasında yazan tarifine göre pişirilir. Ara ara karıştırılarak soğutulur.
• Dondurucuda donan parfe çıkarılır. Servis tabağına alınır üzerine meyve sosu dökülür ve dilimlenerek servis yapılır.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Comments:1

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.