Meyve Soslu Kuru Meyvalı Parfe
Posted on 12 Temmuz 2014 Cumartesi
|
1 Comment
Yapımı çok basit ama tadı garanti bir tarif...
Meyve soslu parfe
• 2 poşet sade krem şanti
• 5-6 adet hurma
• 4-5 adet kuru incir
• 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
• 1,5 su bardağı süt
• 5-6 adet peti bör bisküvi
• üzerine kenton meyve sosu
Kuru meyvalı parfe tarifi
• Krem şanti ve süt çırpılır.
• içine minik minik doğranmış kuru meyveler eklenir.
• Ceviz ve kırılmış bisküviler de eklendikten sonra iyice karıştırılır.
• Bir kabın içine streçfilm döşenir kenarlardan sarkıtılır.
• Karışım kabın içine dökülür düzeltilir. Birkaç saat donması için dondurucuya konur.
• Meyve sosu paketin arkasında yazan tarifine göre pişirilir. Ara ara karıştırılarak soğutulur.
• Dondurucuda donan parfe çıkarılır. Servis tabağına alınır üzerine meyve sosu dökülür ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
çok hoş ve iştah kabartıcı görünüyor...
YanıtlaSil