Ev Yapımı Kırmızı Erik Suyu
Posted on 9 Temmuz 2014 Çarşamba
|
No Comments
Sıcak Ramazan günlerinde böyle serin içecekler çok iyi oluyor helede ev yapımıysa içmeye doyulmuyor. Yapalı epey oldu erik suları bitmek üzere yayınlamak yeni kısmet oldu.
Erik marmeladı tarifi için BURAYA tıklayın
Erik pestili için BURAYA tıklayın
Ev yapımı kırmızı erik suyu tarifi
• 3-4 kg kadar kırmızı erik
• 3-4 bardak toz şeker ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
• Su
Ev yapımı erik suyu yapılışı
• Erikler yıkanır ve büyük bir tencereye konur. Üzerine bolca su eklenir ve tencere ocağa konur.
• Erikler çatlayıp yumuşayana kadar pişirilir. Kaynarken suyunun berrak olması için hiç karıştırılmaz.
• Suyu ılınınca erikler süzgüden süzülür ve suyu tekrar tencereye konur.
• Üzerine şekeri ilave edilir ve kaynatılır.
• Erik sularını isterseiz kaynar kaynar kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğutun bu şekilde konserve ayarında olduğu için hava almaz ve çok uzun süre dışarda saklayabilirsiniz. Yada şişelere doldurup dondurucuya atabilirsiniz.
• Ben bir kısmını kavanozlara bir kısmını da şişelere doldurdum.
• Eriklerin tanelerinden de erik marmeladı ve erik pestili yaptım tarifleri en kısa zaman da gelecek...
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...