Pamuk Poğaça Tarifi
Posted on 5 Temmuz 2014 Cumartesi
|
2 Comments
Bu nefis yumuşacık poğaçaları yaptıktan sonra vaz geçemeyeceksiniz. Bu poğaçalardan kim yediyse çok beğendi. Lezzeti garanti.
Pamuk poğaça tarifi
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı şeker
• 1 paket instant maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olana kadar un
Pamuk poğaça yapılışı
• Süt cezveye konur ılık olana kadar ocakta tutulur. Malzemeler yoğurma kabına konur azar azar un ilavesiyle yumuşacık bir hamur yoğrulur.ılık bir yerde üzerini örterek elli dakika bekletilir.
• Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
• Üzerine yumurta sarısı sürülür tepsi mayası için yirmi dakika bekletilen pamuk poğaçalar ikiyüz derecede kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz üzerlerine susam çörekotu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Uzanip alasim geldi bir tane nasil guzel gorunuyorlar emeklerinize saglik :)
YanıtlaSilArzy Hanım teşekkür ederim ;))
YanıtlaSil