Yulaf Kepekli Poğaça
Posted on 16 Temmuz 2014 Çarşamba
|
No Comments
Bu güzel ve tok tutan poğaçaları sahur için rahatlıkla yapabilirsiniz...Diğer poğaça tarifleri için BURAYA tık.
Yulaf kepekli poğaça tarifi
• 2 adet yumurta ( birinin sarısı üstü için ayrılır)
• 1 su bardağı sulu yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yulaf kepeği
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karbonat ( çay kaşığı dolu dolu olsun)
• aldığı kadar un
içine
• 1 büyük haşlanmış patates
• Maydanoz
• Tuz
Yulaf kepekli poğaça yapılışı
• Hamur malzemeleri bir kap içinde karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur koparılır.
• Patates ayrı bir kapta ezilir. İçine maydanoz doğranır ve tuz katılır, karıştırılır.
• Hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır avuç içinde açılır. içine iki tatlı kaşığı kadar hazırlanmış olan iç malzemeden konur.
• Hamur ikiye katlanarak poğaça şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serptikten sonra 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun,şükrünüz bol olsun...