> | | | | | > Yulaf Kepekli Poğaça

Yulaf Kepekli Poğaça

Posted on 16 Temmuz 2014 Çarşamba | No Comments


Bu güzel ve tok tutan poğaçaları sahur için rahatlıkla yapabilirsiniz...Diğer poğaça tarifleri için BURAYA tık.

Yulaf kepekli poğaça tarifi

• 2 adet yumurta ( birinin sarısı üstü için ayrılır)
• 1 su bardağı sulu yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yulaf kepeği
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karbonat ( çay kaşığı dolu dolu olsun)
• aldığı kadar un

içine
• 1 büyük haşlanmış patates
• Maydanoz
• Tuz

Yulaf kepekli poğaça yapılışı

• Hamur malzemeleri bir kap içinde karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur koparılır.
• Patates ayrı bir kapta ezilir. İçine maydanoz doğranır ve tuz katılır, karıştırılır.
• Hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır avuç içinde açılır. içine iki tatlı kaşığı kadar hazırlanmış olan iç malzemeden konur.
• Hamur ikiye katlanarak poğaça şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serptikten sonra 200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun,şükrünüz bol olsun...



Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.