> | | | | | | > Erik Marmeladı Tarifi

Erik Marmeladı Tarifi

Posted on 9 Temmuz 2014 Çarşamba | 1 Comment


Erik suyu yapımında anlattığım marmelat tarifi. tadını çok beğendiğimiz bir reçel oldu.
Yapılışıysa erik suyu yapımıyla bağlantılı olduğu için ilk önce buraya bakmanızı tavsiye ederim. suyunu aldığımız erikleri makarna süzgüsünden geçirdikten sonra ocağa alırız ve damak tadımıza göre şeker ekleyip on dakika kadar kaynatıp kavanozlara doldurulur. Eğer hemen tüketilecekse soğuduktan sonra kapağı kapatılır. Hemen yenmeyecekse sıcak sıcak kapağı kapatılır ve ters çevrilir, soğuduktan sonra kaldırılır.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Comments:1

  1. eline sağlık canım ekmeğin üzerine tere yağlıca sürüp yemesi ne güzel olurdu :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.