Pirinçli Kabak Yemeği
Posted on 19 Eylül 2010 Pazar
|
8 Comments
yazın vazgeçilmezlerinden biriside kabak yemeğidir. o kadar faydalı bir besin ki...peygamber efendimizin kabak hakkında hadisleri bile bulunmaktadır.misal:
kabak beynin yağını artırır, aklı güçlendirir.-
ey aişe çorba pişirdiğiniz zaman kabağını çok koyunuz. zira kabak üzüntülü kimsenin aklını güçlendirir
buyurmuştur.
malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1fincan pirinç
yarım demet dereotu
sıvı yağ(zeytin yağ olursa daha iyi olur)
tuz
yapılışı:
soğan soyulur minik minik doğranır,tencereye alınır.
kabakların kabukları bıçakla kazınır,doğranır tencereye alınır.
domateslerde soyulup doğranır kabakların üzerine konur.
yağı ve tuzu ayarlandıktan sonra ocağa alıp 5-10 dk kısık ateşte kavrulur.
kabakların üzerine 2 su bardağı kadar su eklenir.
kaynamaya başlayınca pirinçler ilave edilir.
pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
ocaktan almadan önce üzerine doğranmış dere otları eklenir şöyle bir karıştırılıp kapağı kapatılır.
en az yarım saat dinlendirilip arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Afiyet Olsun.....
Kabağa dereotu çok yakışıyor.Lezzetli olduğuna eminim,elinize sağlık.
YanıtlaSilEmegine saglik cok lezzetli görünüyor. Dereotuda zaten kabakta olmazsa olmazlardan.
YanıtlaSilCanım kabağa bayılırım harika olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler.
HEM SAGLIKLI HEM HAFIF HEMDE NEFIS OLMUS ELINE SAGLIK
YanıtlaSilçok lezzetli gözüküyor uzun zamandır bende böyle kabak pişirmedim zamanı gelmiş
YanıtlaSilsaygılar
Nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekküre geldim,harika bir blogla karşılaştım.Kabakta en sevdiğim sebzeler arasındadır.Güzel olduğu kadar enfeste gözüküyor efendim!sevgiler...
YanıtlaSilEn hafif ve bana göre en lezzetli sebze kabak,,, hele de dereotu esliginde... Ellerine saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok da hafif olur,pek severim. ellerine sağlık..
YanıtlaSil