Kolay Baklava
Posted on 11 Eylül 2010 Cumartesi
|
3 Comments
tüm islam aleminin bayramı mubarek olsun....bayramların vazgeçilmeyen tatlısı baklava her çeşidiyle sevilen tatlı işte kolay baklava tarifi....ölçülerim 30 cm lik borcam tepsiye göredir...
malzemeler
1 yumurta (büyük)
1 su bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
çeyrek limon suyu
1çay kaşığı karbonat
üzeri için:
yarım paket margarin
açmak için:
nişasta
aralara serpmek için:
yarım kilo fıstık kırığı
şerbet için:
3 su bardağı şeker
6 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı
hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp pürüzsüz yumuşak bir hamur yoğurun.
hamuru yumurta sarısı büyüklüğünde bezelere ayırın yaklaşık 35-36 beze çıkıyor.
baklavanın en üstüne açmak için bir tane ceviz büyüklüğünde beze ayırın
bezeleri çay tabağından biraz daha büyük açın üç tanesini aralarına nişasta sürerek üst üste koyun.
merdaneyle tepsinin büyüklüğünde açın yağladığınız borcama hamurunuzu serin arasına fıstık serpin.
hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün. hamurlar bittikten sonra keskin bir bıçak yardımıyla baklavanızı kesin.
üzerine erittiğiniz margarini her yerine gelecek şekilde dökün.
150 dereceye ayarladığınız fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.
baklavayı fırından çıkardıktan sonra şerbetini ocağa koyun.
10 dk kaynatın limon suyunu ekleyin baklavanızın her yerine kepçeyle şerbetten dökün. 2 su bardağı kadar şerbet ayırın kalan şerbeti 10-15 dk daha kaynatın onuda baklavanızın üzerine dökün.
soğuduktan sonra servis yapın.
not:eğer fırınınız çabuk pişiriyorsa 130 da pişirin.sakın bezelerin hepsini açmayın yoksa hamurlar kurur ve açmak çok zor olur.baklava şerbetini dökerken ılık olucak soğuğa yakın...
Afiyet Olsun.........
İkiside sıcakkenmi şerbet dökülecek?
YanıtlaSilhayır ikiside sıcakken dökülmeyecek baklava ılık olucak şerbette ilk kaynayan sıcağını geçmiş olacak...
YanıtlaSiliyi günler
sevgiler...
pek güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil