Kızartma(patates,patlıcan)
herkese hayırlı cumalar diliyor ve hemen tarifime geçiyorum. aslında bu tarif herkesçe bilinen bir tarif fakat arşivime eklemek istedim.mutlu hafta sonları....
malzemeler:
1 adet topak patlıcan (irice olsun)
2 adet orta boy patates
kızartmak için sıvı yağ
sos için:
3 adet domates
2 diş sarımsak
yağ
tuz
yapılışı:
patatesler tamamen patlıcanlar alacalı soyulur.
patatesler halka halka doğranır, tuzlanır kızgın sıvı yağda kızartılır.ardından patlıcanda halka halka doğranır ve oda tuzlanıp kızartılır .domatesler ayrı bir tavaya rendelenir sarımsaklar da ezilir domatese eklenir tuzunu da ayarladıktan sonra kızartma yaptığımız yağdan 2-3 kaşık ekledikten sonra ocakta 6-7 dk kavrulur ve kızartmanın üzerine gezdirilerek dökülür, sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun......
Öğleye yaklaşırken nefis görünüyor ellerine sağlık hayırlı cumalar olsun sevgiler...
YanıtlaSilooff off çok severim soslusunu elien sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler
Ne kadar bilindik de olsa görüntü mükemmel. Ellerine sağlık
YanıtlaSilvallahi tam benlik içim gitti patlıcan da yok evde acilen yapmalı bana bana yemeli
YanıtlaSilsaygılar..
Eline sağlık,kızartmayı çok severim.Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilcanım bazen çok kolay dediğin şeyler yeni başlayan arkadaşlarımız için oldukça aydınlatıcı olabilyor hayatta herşey lazım öyle değilmi ellerin dert görmesin:))
YanıtlaSilBayılırım böyle soslu kızartmaya. Ellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilElinize saglik nefis görünüyor her gün olsa yenir kilo yapmasa;))
YanıtlaSilteşekkürler.. güzel paylaşımınız için.. gerçekten her mevsim olsa yenilecek birşey ortaya koymuşsunuz.
YanıtlaSil