Roman Peyniri (kahvaltılık salça)
Posted on 27 Eylül 2010 Pazartesi
|
10 Comments
yapanlara şimdiden afiyet olsun diyor, tarife geçiyorum.
malzemeler:
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı biber salçası (ben kullanmadım)
3 - 4 diş sarımsak
1tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı ceviz içi (iyice ezilmiş)
1,5 su bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz ( tuzunu arttırabilirsiniz)
yapılışı:
salçayı yarım su bardağı suda ezin .
biber salçasını ,baharatları,ezdiğiniz sarımsakları,tuz ve yağıda ekledikten sonra önce harlı sonra kısık ateşte 10 dk kavurun .ılık servis yapın.
Afiyet Olsun.....
Kahvaltı için süper bir alternatif ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık bir dilim ekmekle nede güzel olur
YanıtlaSilHarika bayılırım kahvaltılarda salçaya ekmek banmaya:))Sevgiler.
YanıtlaSilHarika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilben asla hayır demem diyenide kınarım :))
YanıtlaSilen bayıldığımdır çocukluğumdan bu yana
sevgiler..
nişanlımda çok seviyor kahvaltıda böyle şeyleri:)
YanıtlaSilonun için yapabilirim belki neden olmasın değil mi:)
ellerine sağlık canım:)
değişik bir tarifmiş. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu cok degisik bir tarif... Ellerinize saglik.... Bunu denemeliyim....
YanıtlaSilMERHABA BLOGUNUZU YENİ KEŞFETTİM.BUNDAN SONRADA BIRAKMAM İNŞ.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK.BENDE DEVAMLI YAPARIM.ANCAK 1.5 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI GERÇEKTENDE ÇOK FAZLA.
vildancım biz biraz fazla zeytin yağlı seviyoruz galiba.bu arada hoşgeldin sefalar getirdin.:-))))
YanıtlaSil