Havuç Kremalı Ispanaklı Rulo Pasta
Posted on 30 Mart 2015 Pazartesi
|
4 Comments
Çok güzel hafifi bir pasta. Değişiklik arayanlara bir alternatif ayrıca süt alerjisi olanlar içinde. Havuç ve ıspanak bitmeden deneyin derim...
Ispanaklı havuçlu rulo pasta
Malzemeler:
Pandispanya için
•4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 1 paket kabartma tozu + vanilya
Yapılıı:
• 250 gr kadar ıspanak yaprağı tencereye konur üzerine yarım su bardağı su konur ve haşlanır.
Haşlanan ıspanaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
• Bir bardağa konur ve kenara alınır.
• Yumurta ve şeker çırpılır.ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklendikten sonra fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür ve 180 derecede 10 dk pişirilir ( çok fazla tutmayın rulo yaparken kırılır.
• fırından çıkarılınca hemen kağıdıyla beraber rulo yapılır ve soğutulur.
Kreması için
• 1 kg havuç
• 1 su bardağı şeker
• 4 dolu yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
•Havuçların üst kısımları kazınır ve ufak ufak doğranır. Hafif üstüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
•Pişen havuçlar blendırla çekilerek püre haline getirilir.
• Havuç püresi ocağa alınır ve içine şekeri katılır.
• Nişasta bir kase içinde suyla açılarak havuç püresine karıştırarak ilave edilir .
•Portakal kabukları da eklendikten sonra kaynayana kadar pişirilir. ( çok katı olursa su ilavesiyle açabilisiniz)
• Rulo yaptığımız kek açılır ve içine havuç kreması sürülür. Dikkatlice kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarılır.
• Dilerseniz üzerine de benim gibi havuç kreması sürebilirsiniz.
• Dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendiriniz.
• 2-3 saat sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Elinize sağlık renkler harika uymuş lezzet de öyle olmalı sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık
YanıtlaSilAs seeing the photos, I never think it is the pasta. I'm sure that is a type of dessert.
YanıtlaSilMy Website at tEfL Training
As seeing the photos, I never think it is the pasta. I'm sure that is a type of dessert.
YanıtlaSilMy Website at tEfL Training