> | | | | > Nohutlu Peynirli Kol Böreği

Nohutlu Peynirli Kol Böreği

Posted on 4 Mayıs 2010 Salı | 3 Comments

ne zamandır nohutlu börek istesede cenımız yapması oyalıyıcı olduğundan zor geliyordu.nihayet dün yapabildim.tabi bu arada içine koyduğum nohut bitiverince mecburen yarısınıda peynirli yapmak zorunda kaldım ama ikiside şahane olmuştu. yumuşak börek seviyorsanız eğer benim yaptıklarımı uygulayın yeter:-))))




buda peynirli olan kısmı

malzemeler (hamur için)

1 kg un

tuz

su

iç malzemeler

haşlanmış nohut

ve lor peyniri yada normal peynir

maydonozla karıştırılmış

bir kase sıvı yağ

üstü için

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

yarım su bardağı süt

yapılışı

önce iç malzemeler hazırlanır sonra yumuşak bir hamur yoğrulur , bezelere ayrılır (benimki 7 beze oldu) tek tek unlayarak incecik açılır.açtığımız yufkalara yağdan sürülür iç malzemesi konur ve rulo yapılır (isterseniz temiz bir gazete üzerine serip gazeteyi yavaşça kaldırarakta rulo yapabilirsiniz)hamur ikiye katlanır ve yağlanmış tepsiye konur.bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.üst malzemeleri hepsi bir kapta çırpılır böreğin üstüne güzelce her tarafına sürülür kızdırılmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.pişen böreğin üzerine su serpiştirilip tepsi kapatılırve 10 dk bekletilir ondan sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun

Comments:3

  1. ayyy bayılırım nohutlu böreğe çok güzel olmuş llerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. merhaba bloğuma bıraktığınız yorum için teşekkür ederim. Benden katagoriler konusunda yardım istemişsiniz. Kumanda panelinize kayıt yapmak için girdiğinizde kayıt yaptığınız yerin hemen altında etiketler diye yanında boş bir alanın olduğu kısım var örneğin çorba tarifi yazdığını o alana çorbalar diye yazarsanız her tariften sonra verdiğiniz çorba , et yemeği, kurabiyeler gibi etiketleri kendisi göstermeye başlar. Ayrıca yeni olduğunuz için yorum yazdığınız bloglara izleyici olmanızı tavsiye ederim. Bu blogları ziyaret edenler yeni bir blog olduğunuzdan size geri dönerler izleyiciniz artar . Başka bir yardımım olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olmya çalışırım kolaylıklar diliyorum.İlk izleyiciniz de ben olayım ayağım uğurlu gelsin. Bol tarifler izleyiciler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. ah ahhh böreğin güzelliğine bak çok şahane olmuş valla ellerine sağlık çok canım çekti şimdi olsada çayın yanına yesek

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.