Yaprak Sarma
Posted on 10 Mayıs 2010 Pazartesi
|
5 Comments
sarmayı sevmeyen yoktur herhade çok zahmetli çok lezzetli bir yemek.yaprakları bahçeden asmadan topladım yarım kg kadardı .o yüzden şu kadar yaprak diyemeyeceğim yapraklar taze olunca çok güzel oluyor yumuşacık çok ta çabuk piştiler hemende yenip bittiler
yaprak sarma yapan herkese şimdiden afiyet olsun diyorum efem...
malzemeler
yaprak (kilosunu siz belirleyin)
pirinç (ben 3 su bardağı kadar kullandım)
1 adet kuru soğan
maydanoz- dereotu
nane
2 yemek kaşığı salça (yada domates)
sıvı yağ
tuz- isteğe göre çaşitli baharatlar
yapılışı
yapraklar kaynayan suda 1-2 dk haşlanır kevgire alınır.öbür taraftan iç malzemesi hazırlanır soğan , maydanoz ,dereotu ,nane ayıklanıp temizlenir mutfak robotunda çekilir.bir kabın içine pirinçler ayıklanır yıkanır .robottan çektiğimiz ve tuz, yağ ,salçada pirince eklenir karıştırılır.yaprakların sap kısımları koparılır yaprağın düz tarafı alta gelecek şekilde konur iç malzemesinden içine konur düzeltilir, önce yaprağın iki tarafı katlanır sonra yavaşça yuvarlanır, malzemeler bitene kadar işleme devam edilir. sarılan sarmalar tencereye dizilir üzerini azıcık geçecek kadar su konur tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir tane porselen tabak kapatınki sarmalar pişerken yukarı kalkmasın eğer ekşimsi olsun isterseniz sap kısımları tencerenin en üstüne koyun hafif ekşi oluyor. umarım anlata bilmişimdir :-/
Afiyet Olsun
Yaprak sarması çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilbu sarmalara bittim
YanıtlaSilellerine sağlık
bayılırım aç karna tok karna sabah akşam yiyebilirim ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık daha güzellerini bekliyoruz olsada yesek :))
YanıtlaSilmmm... nefis görünüyor
YanıtlaSil