Çilekli Dondurma
Posted on 19 Mayıs 2010 Çarşamba
|
10 Comments
ben dondurma yapmaya karar verdiğimde bunun bu kadar güzel olacağını hiç mi hiç tahmin etmemiştim. çarşı dondurmalarından hiçbir farkı yok. inanın dondurma makinam yok diyede üzülmeyin, benimde yok ama bu dondurma beklediğimin çok üstünde çok başarılı. tarifini (mutfak penceresi) arkadaşımdan aldım. ben azıcık değiştirdim ama çok değdi doğrusu ....
malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı meyva püresi
1 paket krem şanti+1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
yapılışı
en önce krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyalım.1 su bardağı meyva püresinide hazırlayalım dilediğiniz meyva ile (ben çilek kullandım)onuda bir kenara koyalım. sonra yumurta sarısını tencereye alıp çırpalım.üstüne vanilya, şeker,krem şanti ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. üzerine sütü azar azar ekleyelim bu arada karıştırmaya devam edelim.ocağımızın altını yakıp tencereyi ocağa koyalım ,kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıktan sonra 1 dk daha karıştırarak pişimeye devam edelim. ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğutalım.soğuyan muhallebiyi mutfak robotunun kabına dökelim ( ben bu arada mutfak robotunun hamur çırpma bıçağını taktım, plastik olan bıçağı) derin dondurucuyu en yüksek ayarına getirelim, 2 saatte bir çıkarıp mutfak robotunda çırpalım. iyice sertleşene kadar bu işlemi devam ettirelim. en sonunda artık dondurmamızın olduğundan emin olduğumuzda bir başka kaba koyup derin dondurucuda bir gün bekletelim
en önce krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyalım.1 su bardağı meyva püresinide hazırlayalım dilediğiniz meyva ile (ben çilek kullandım)onuda bir kenara koyalım. sonra yumurta sarısını tencereye alıp çırpalım.üstüne vanilya, şeker,krem şanti ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. üzerine sütü azar azar ekleyelim bu arada karıştırmaya devam edelim.ocağımızın altını yakıp tencereyi ocağa koyalım ,kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıktan sonra 1 dk daha karıştırarak pişimeye devam edelim. ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğutalım.soğuyan muhallebiyi mutfak robotunun kabına dökelim ( ben bu arada mutfak robotunun hamur çırpma bıçağını taktım, plastik olan bıçağı) derin dondurucuyu en yüksek ayarına getirelim, 2 saatte bir çıkarıp mutfak robotunda çırpalım. iyice sertleşene kadar bu işlemi devam ettirelim. en sonunda artık dondurmamızın olduğundan emin olduğumuzda bir başka kaba koyup derin dondurucuda bir gün bekletelim
Afiyet Olsun ....
NOT:ben bu dondurmanın çikolatalı, antep fıstıklı, kavunlu ,karamelli çeşitlerinide deniycem, zaman içerisinde .benden sizede bir fikir olsun istedim...
Elinize sağlık evde dondurma hiç denememiştim.Güzelliğini görünce deneyeyim dedim.Sevgiler...
YanıtlaSilBu dondurmayı mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDondurmayı çok severim,herşeyin evde yapılanını da tercih ederim deniycem. ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilHiç dondurma yapmayı denemedim. Çok zahmetli duruyor ama artık dışarıdaki hazır dondurmalara da güvenemiyorum. Evde yapmak gerek. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçilekli dondurmayı çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilevde yapılan çilekli dondurma benim en sevdiğimdir yeni dondurma tariflerini bekliyorum...
YanıtlaSilçilekli dondurma hmm hemde ev yapımı bu organik dondurmamı oluyor şimdi valla harika olmuş...:-))
YanıtlaSilnefis görünüyor bende deneyeceğim:) ama cesaret edemiyorumm:))
YanıtlaSilNefis olmus canim,bende yapmak isterim ama yapamama diye cok korkuyorum...
YanıtlaSilEllerine saglik ...
bu arada bloguma o güzel yorumunu biraktigin icin sana cok tesekkür ederim...
seni hemen takipe aliyorum:))
minecim dene bence hiç pişman olmazsın
YanıtlaSilhandanım güzel bir şey sende dene
anneanneninemekleri dondurmayı kim sevmez
hümeyracım bence hiç zahmetli değil dene göreceksin
denizcim hadi cesaret...
elifçim yaparsın çok basit. oluşunda bol bol yesin alışsın şimdiden..