Tepsi Pidesi
Posted on 9 Ocak 2014 Perşembe
|
7 Comments
Tepsi pidesi için,
Malzemeler:
• 1 yumurta ( sarısı dışına )
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık su + yarım su bardağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• 5 su bardağı un
iç malzemesi
• Bir kase lor
• 10-12 dal maydanoz
• Lor tuzsuz ise tuz
Tepsi pidesinin yapılışı:
• Öncelikle yarım bardak ılık suyun içine şeker ve maya koyulur karıştırılır.( su içine sere parmağınızı sokunca yanmayacak sıcaklıkta olsun )
• Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açtıktan sonra kalan malzemeleri ekleyin.
• Bardağın içinde kabarmış olan mayayı unun içine döküp hamur yoğrulur.
• Hamurun üzeri örtülür ılık bir yerde iki katı büyüyene kadar bekletilir.( yaklaşık 40 dk)
• İç malzemesi hazırlanır. Mayalanan hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar koparılır, ortasına iç malzemesi konur ve iki ucundan karşılıklı birbirine tutturulur.
• Kek tepsisine dip dibe olacak şekilde dizilir, üstlerine yumurta sarısı sürülür.
• Tepsi mayası için 15 dk kadar ılık bir yerde bekletilir ve 200 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...
leziz görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilMehtap Hanım teşekkür ederim :)
SilResimden ne kadar yumuşak olduğu belli oluyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilFatoş Hanım gerçekten yumuşaktı :)
SilEllerinize saglik pofuduk fofuduk cok güzel görünüyor.
YanıtlaSilbazı tariflarinizde resimler gözükmüyor tablet pc telen hepsini denedim ama acaba internetimizdemi problem var bilmiyorum.. :(
YanıtlaSilSizin internette bir sorun var sanırım bizim pc de herşey normal
YanıtlaSil