Elma Tatlısı Tarifi
Posted on 18 Ocak 2014 Cumartesi
|
No Comments
Çok güzel bir tatlı. Hafif ve sütlü tatlı sevenler elma ve tarçın ikilisine hayır diyemeyenler hemen denesin pişman olmayacaksınız. Tarif Papatya Sofrasından
Elmalı tatlı için malzemeler:
• 5 adet elma
• 1 çay bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
• 1 çay kaşığı tarçın
• 6 şurup kaşığı şeker
muhallebisi için:
• 2 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı şeker
Elmalı tatlı yapılışı:
• Elmanın bütün olarak kabukları soyulur.
• İçleri sebze oyacağıyla oyulur, çekirdekleri çıkarılır.
• Elmalar tencereye sıralanır üstlerine altı şurup kaşığı şeker paylaştırılır. Elmaların yarısına gelecek kadar su konur ve ocağa alınır.
• Elmalar yumuşayana kadar pişirilir ( 15-20 dakika arası dikkat edin çok yumuşamasın parçalanabilir)
• Elmalar tencereden çıkarılır bir tabağa konur.
• Muhallebi içinse kuru malzemeler tencereye konur, süt yavaş yavaş dökülür topaklanmaması için karıştırılır.
• Kaynayınca ocaktan alınır ılıtılır.( muhallebiyi elmalar pişerken yaparsanız elmalar pişene kadar ılınır)
• Ceviz ve tarçın karıştırılır, elmaların içlerine doldurulur.
• Üstlerine kaşıkla muhallebiden dökülür süslemek için de tarçın serpilir ve soğuyunca servis edilir.
Afiyet Olsun...