> | | | | | | > Elma Tatlısı Tarifi

Elma Tatlısı Tarifi

Posted on 18 Ocak 2014 Cumartesi | No Comments


Çok güzel bir tatlı. Hafif ve sütlü tatlı sevenler elma ve tarçın ikilisine hayır diyemeyenler hemen denesin pişman olmayacaksınız. Tarif Papatya Sofrasından


Elmalı tatlı için malzemeler:

• 5 adet elma
• 1 çay bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
• 1 çay kaşığı tarçın
• 6 şurup kaşığı şeker

muhallebisi için:

• 2 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı şeker



Elmalı tatlı yapılışı:

• Elmanın bütün olarak kabukları soyulur.
• İçleri sebze oyacağıyla oyulur, çekirdekleri çıkarılır.
• Elmalar tencereye sıralanır üstlerine altı şurup kaşığı şeker paylaştırılır. Elmaların yarısına gelecek kadar su konur ve ocağa alınır.
• Elmalar yumuşayana kadar pişirilir ( 15-20 dakika arası dikkat edin çok yumuşamasın parçalanabilir)
• Elmalar tencereden çıkarılır bir tabağa konur.
• Muhallebi içinse kuru malzemeler tencereye konur, süt yavaş yavaş dökülür topaklanmaması için karıştırılır.
• Kaynayınca ocaktan alınır ılıtılır.( muhallebiyi elmalar pişerken yaparsanız elmalar pişene kadar ılınır)
• Ceviz ve tarçın karıştırılır, elmaların içlerine doldurulur.
• Üstlerine kaşıkla muhallebiden dökülür süslemek için de tarçın serpilir ve soğuyunca servis edilir.

Afiyet Olsun...


Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.