Etli Nohut Yemeği
Posted on 26 Ocak 2014 Pazar
|
No Comments
Her ne kadar nohut yemeği yapmak çok basit olsa da bilmeyenler için eklemek istedim.
Etli nohut yemeği için
Malzemeler:
• 2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış)
• 200 yada 250 gr dana eti
• 1 adet kuru soğan
• Yarım çay bardağı zeytin yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Sıcak su
Etli nohut yemeğinin yapılışı:
• Akşamdan ıslatılmış nohut içinde bozuk nohut olup olmadığına bakıldıktan sonra düdüklü tencereye konur üzerine soğan ve kuşbaşı doğranmış etler eklenir.
• Tuz ve yağını da koyduktan sonra sıcak su nohutların üzerinden iki üç parmak geçecek kadar konur ve ocağa alınır.
• Düdüklü tencerenin düdüğü yukarı kaldırılır. Kaynamaya başlayınca tıslamaya düdük indirilir ve ocak kısık ateş konumuna getirilir bu şekilde 50-55 dakika pişirilir ocak söndürülür yarım saat sonra kapak açılır.Eğer hemen açmak isterseniz tencereyi suyun altına tutmanız gerekmektedir.
Afiyet Olsun...