Patates Kavurması
Posted on 8 Aralık 2013 Pazar
|
3 Comments
Çok lezzetli bir o kadar da ikramı kolay olan bu patates kavurmasını mutlaka denemelisiniz, yiyen herkes tarafından beğeniyle karşılandı.
Malzemeler:
• 4-5 patates
• 75 gr margarin yada tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• tuz
Patates kavurmasının yapılışı:
• Patatesler haşlanır ezilir. Soğanlar ince ince doğranır, yağ tencerede eritilir içine soğan konur pembeleşene kadar kavrulur.
• Biber salçası eklenir,ardından patateslerde eklendikten sonra kavurmaya devam edilir.
• Birkaç dk kavurduktan sonra patatesler toplanmaya başlayınca ocaktan alınır sıcak servis yapılır
Not: yeşil salata ve limon eşliğinde çok güzel oluyor.istenirse içine yeşillik doğrayıp karıştırarak servis yapılabilir.
oh mis gibi valla.Çok severim bende.Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilPatates kavurmasına bayılırım. Nefis görünüyor. Elinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSileskiden çok yapardık hatırlattın canım iyi oldu bende yapmalıyım hemen eline sağlık canım
YanıtlaSil